İsrail ile doğal gaz boru hattı çalışmaları askıya alındı iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından, Türkiye'nin İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürüttüğü doğal gaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmalarının askıya alındığı iddia edildi.

GİRİŞ 25.10.2023 17:10 GÜNCELLEME 25.10.2023 17:10
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Türkiye, İsrail'e yönelik tepkilerini sürdürüyor.

BORU HATTI ÇALIŞMALARI ASKIYA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında İsrail'e sert eleştirilerde bulunmasından kısa süre sonra, Türkiye'nin İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürüttüğü doğal gaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmalarının askıya alındığını iddia etti. 

BAKAN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Bloomberg'in haberine göre; İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürütülen doğal gaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmaları hakkında ikili görüşmelerde bulunmak için bu ülkeye gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da programını iptal etti.

“İYİ NİYETİMİZİ SUİSTİMAL ETTİLER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında da İsrail’e tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben hayatımda bir kere Netanyahu denen adamın elini sıktım. Türkevi’nde Amerika’da. İyi niyetimiz vardı. Onu suistimal vardı. İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal gitmeyeceğiz. İyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi. O da olmayacak. Çünkü iyi niyetimizi suistimal ettiler.”

“TARİHİN EN KANLI, EN İĞRENÇ, EN VAHŞİ SALDIRILARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR”

7 Ekim'den bu yana krizin daha fazla büyümemesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gazze halkının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesi için, Mısır'daki El Ariş Havalimanı'na şimdiye kadar toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. Yaralıların tedavisi için 25 sağlık personelimizi ilk etapta yine Mısır'a sevk ettik. Aynı şekilde, kim yaparsa yapsın, İsrailli siviller dahil, sivilleri hedef alan eylemleri asla mazur görmediğimizi açıkça ifade ettik. Bu ilkeli duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok ama İsrail'in uyguladığı mezalimi devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor.

"BATI'NIN SANA BORCU ÇOK TÜRKİYE'NİN SANA BORCU YOK"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor. Tek başına bu tablo bile, amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Dünyada, sadece çocukları öldürmek için savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, pazar yerlerini, binaları, sokakları ateşe boğan; tanklarıyla, toplarıyla, silahlarıyla bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir devlet ve ordu bulamazsınız. İsrail'e ve dünyaya sesleniyorum; toplantılar yapıyorlar. Son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler tüm Batı, Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

BM GENEL KURULUNDA ENERJİ ANLAŞMASI SAĞLANMIŞTI

Eylül ayında BM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ilk kez yüz yüze bir araya gelmiş; görüşmeden sonra Erdoğan basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve İsrail’in Doğu Akdeniz’de ortak enerji sondajı yapacaklarını, ayrıca Türkiye’den Avrupa’ya enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacaklarını söylemişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • Xelav 6 ay önce Şikayet Et
    Bence İsrail'e Nuri Alço ve Coşkun gibi adamları göndermek lazım.
    Cevapla
  • Mücahit Alp 6 ay önce Şikayet Et
    ABD sınıra yiganak üstüne yığınak yapıyor Ortadoğu ayağa kalkmalı yoksa çok geç olmadan
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    İptal edilmesin,biz bunu iptal etsek kimin menfaatine olacak,bu zalimler bu boru hattini bir şekilde tamamlayacaklar.Devlet menfaatini düşünmek gerekir.
    Cevapla
  • DOBRA 6 ay önce Şikayet Et
    Hemen iptal edilmeli işgalci terör örgütü israil ile ortak iş yapılmaz
    Cevapla
  • Angaralı 6 ay önce Şikayet Et
    PKK ve İsrail’in zihniyeti yeni mi gördünüz günaydın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle