Bakan Özhaseki, 39 bin 121 konutun yapımında sona gelindiğini duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kahramanmaraş’ta 82 bin 104 afet konutu, 30 bin 310 köy evi, 34 bin 504 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 146 bin 918 bağımsız bölüm yapıyoruz.” dedi.

Bakan Özhaseki, 39 bin 121 konutun yapımında sona gelindiğini duyurdu!
Bakan Özhaseki, 39 bin 121 konutun yapımında sona gelindiğini duyurdu!
GİRİŞ 20.10.2023 10:56 GÜNCELLEME 20.10.2023 10:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgenin inşa ve ihyası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da bölgenin tarihî ve kültürel dokusu korunarak yeni afet konutları, köy evleri ve iş yerleri inşa ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kahramanmaraş’ta yapılacak afet konutu, köy evi, depo-ahır ve iş yerlerinin sayısına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Özhaseki Kahramanmaraş’ta, 82 bin 104 afet konutu, 30 bin 310 köy evi, 34 bin 504 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 146 bin 918 bağımsız bölüm yaptıklarını bildirdi.

“39 BİN 121 AFET KONUTU VE KÖY EVİMİZİN YAPIMINDA SONA YAKLAŞTIK”

Bakan Özhaseki yaptığı paylaşımda, depremin ardından hızla başladıkları inşa ve ihya çalışmalarında 39 bin 121 afet konutu ve köy evinin yapımında sona yaklaştıklarını dile getirdi.

Bakan Özhaseki ayrıca Kahramanmaraş'ı, tarihî ve kültürel dokusunu koruyarak ayağa kaldırdıklarını da belirtti.

“YERİNDE DÖNÜŞÜM BAŞVURULARI VE ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

Resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yerinde Dönüşüm” projesine Kahramanmaraş’ta başvuranların sayısına ilişkin de bilgi veren Bakan Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm projemize de Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 40 bin 665 başvuru yapıldı, başvurular ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor.” dedi. Bakan Özhaseki, sağlam ve güvenli yapılarla, iklim dostu, Sıfır Atık uyumlu, yeşil bir Kahramanmaraş inşa ettiklerini de dile getirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlar için yapılan sağlam ve güvenli evleri gösteren bir video da paylaştı.

KAYNAK: MİLLİYET
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Güneş 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım İST Kartal Orhantrpe MH si Zeytinlik CD si Itır SK ta 4 yıl oldu binamız yıkıldı Rant peşinde olan kişinin yüzünden anlaşma sağlanamadı Yarısı bizden kampanyaya baş vurduk Sayın Bakanım çözüm istiyoruz siz rantcılara fırsat vermezsiniz İnşallah 50 yıllık binada kirada oturuyorum kira ödemekte zorlanıyorum bütcem el vermiyor Çabuk ve acil el atmanızı istiyoruz Saygılar Bakanım
    Cevapla
  • MUHAMMED 6 ay önce Şikayet Et
    Malatya ne zaman teslim edilecek kış geliyor, yatalak hastalarımız var, bir an önce teslim edilse bari
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    sosyal konut ve arsa projesi rafa kalktı herhalde büyük tantanalarla duyurdunuz ama sonuç tıss.
    Cevapla