Hafize Gaye Erkan, Türkiye'nin ekonomik görünümünü anlattı

Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen "Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif" başlıklı toplantıya katıldı.

Hafize Gaye Erkan, Türkiye'nin ekonomik görünümünü anlattı
Hafize Gaye Erkan, Türkiye'nin ekonomik görünümünü anlattı
GİRİŞ 20.10.2023 13:54 GÜNCELLEME 20.10.2023 13:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen "Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif" başlıklı toplantıya katılmasına ilişkin AHK Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, toplantı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AHK Türkiye Başkanı Pınar Ersoy, TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Balz'ı ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin, uzun yıllardır devam eden bir tarihi partnerliğin ürünü olduğunu ve bu ilişkinin her iki ülkenin de büyümesine ve kalkınmasına önemli katkı sağladığını vurgulayan Ersoy, Türkiye'nin dinamik ekonomisinin, yabancı yatırımcılar gözünde büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve son dönemde artan istikrar ile birçok Alman firmasının Türkiye'ye yatırım konusunda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Ersoy, Türkiye ile Almanya arasında daha güçlü ticari ilişkiler ve karşılıklı yatırımların artırılmasının AHK Türkiye'nin faaliyetlerinde birincil odak noktası olmaya devam edeceğini bildirdi.

"TÜRK-ALMAN EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLHASSA ÇOK YOĞUN"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz da "Türk-Alman ekonomik ilişkileri bilhassa çok yoğun. TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz ile para politikası perspektiflerini değerlendirmekten memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Balz ise konuşmalarında Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere değinerek, iki ülke arasındaki geleneksel yakın bağların bunun için iyi bir temel oluşturduğunu vurguladı.

Hafize Gaye Erkan'ın enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptığı toplantıya, AHK Türkiye'nin 200'ü aşkın üye şirketinin temsilcisi katıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • emekli öğretmen 6 ay önce Şikayet Et
    Baz etkisiyle %34 e düşen enflasyonu 3 ayda %25 artırdınız,20 tl den aldığınız doları 3 ayda 28 tl çıkardınız,faizler tavan yaptı,vatandaş artık gıdaya ulaşmakta zorluk çekiyor,maaşlar artık kiraya yetmiyor,yahu siz ne yapıyorsunuz,memleketi batırmayamı çalışıyorsunuz,iyi bir şey yapsanız aten bunu hayatımızda hissederiz.
    Cevapla
  • eyüp 6 ay önce Şikayet Et
    Hatice abla Almanda dost ayıda Post olmaz netice olarak TÜSİAD iş adamların übüğünü sık bakalım nasıl hizaya geliyorlar hemen hemen hepsi az bir kısmı hariç montajcıLardır ROMANYA ETOPYA DA Üretirler Bizi kazzıklarlar o yüzden bu alçak gürühuu incele fırsatını buldularmı hemen hükümeti devirmeye kalkışırlar
    Cevapla
  • MACKALI 61 6 ay önce Şikayet Et
    alman Türk geleneksel i$ birligi.!!!! 56 yildir almanydayim birakin 56 kez bir kere dahi alman basin medyasinin bir kere bile Türkiye hakkinda iyi haberler yaptigini duymadim görmedim.Hep Türkiye kar$iti ama siyaset olunca almanlar gurursuz yüzsüz olduklari icin yaglma yikama mekanizmalarini devreye alirlar..sözde ermeni soy kirimini taniyan ilk ülke´de almanlardir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Türk Milleti bu "HATİCE" haberlerinden ziyade "NETİCE" haberlerine kilitlendi. Açık söylemek gerekirse "ŞİMŞEK/Gaye ERKAN" ekonomi başına geldiğinde "neden Batı dünyasında sevinçle karşılandı" sorusuna hala cevap bulamadı sanki!!!
    Cevapla
  • Tepki 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan boş yapma sizin işiniz gücünüz ABD AB Alman ve batı polemiği yapmak! Sayın Mehmet ŞİMŞEK Gaye ERKAN hanımın başarılı çalımalarından herhalde çok rahatsız oluyorsunuz size kalırsa ülke Venezuela verzyon 2.0 olsun! Batı T.C. batmasına istemez çünkü Türkiye Ekonomisi batarsa Türkiyeyi olan satışlar ticaret durar batılı şirketler para kazanamaz kapiş!
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin (CFR) üyesi olduğu için olmasın.. bu cfr Topluluğu faaliyetleri ülkemizde çok iyi takip etmeliyiz...
    Cevapla
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    neymiş kardeşm Başkanın anlattığı görünüm ! bi paragraf bişey yazaydınız da okusaydık ,
    Cevapla
  • bilall 6 ay önce Şikayet Et
    bence anlatmaya bile gerek çünkü almanlar bol miktarda ajanları ve kültür? merkezleriyle bizi bizden daha iyi biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle