Açma kapama, tasarruf yap!

Yaz ayları artık su sıkıntısının sıkça konuşulduğu zaman dilimlerinden birisi oldu. Bu gerçeği göz önüne alarak harekete geçen bir firma yurtdışında birçok ülkede kullanılan fotoselli su tasarruf cihazını ülkemizde satmaya başladı.

Açma kapama, tasarruf yap!
Açma kapama, tasarruf yap!
GİRİŞ 03.08.2008 12:45 GÜNCELLEME 03.08.2008 12:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SÜHA YILDIZ'ın haberi

Küresel ısınma ve ortaya çıkardığı olumsuz sonuçlar artık çocukların bile tartıştığı ve üzerinde fikir yürüttüğü konuların başında geliyor.

Yetkililer özellikle büyük şehirlerde tehlikeli boyutlara ulaşan su sıkıntısı konusunda uyarılarda bulunarak herkesi su tasarrufu yapmaya çağırıyor. Musluğun gereksiz yere akmasına izin vermemek, fotoselli musluk kullanmak, bulaşıkları makinede yıkamak, gereksiz yere sifon kullanmamak, güneş battıktan sonra bahçe sulamak bu önlemlerden en basit olanları. Bu gerçeği göz önüne alarak harekete geçen bir firma yurtdışında birçok ülkede kullanılan fotoselli su tasarruf cihazını ülkemizde satmaya başladı. Oldukça basit bir kullanımı olan ürün su israfını yüzde 70’e kadar önleyerek hem çevreye katkı sağlıyor hem de su faturalarının kabarmasını önlüyor. Almanya’da oldukça rağbet gören yeni Faugen fotoselli musluk aparatı mevcut musluğunuzun ucuna takılarak onu fotoselli musluk haline çeviriyor ve bu sayede musluğu açma kapama zahmetinden de sizi kurtarıyor. İki dakika gibi kısa bir sürede takılabilen bu aparatla tıraş olurken, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken bir damla suyun boş yere akmamasını sağlıyor. Ürün, içinde takılı olarak gelen bir adet lityum pil sayesinde üç yıl sorunsuz çalışabiliyor.

Su tasarrufu sağlayan bu ürünü Türkiye’ye getiren Beka Grup firmasının genel müdürü A. Kemal Güney, bireysel kullanıcılar yanında özellikle kurumlardan talep gördüklerini kaydederek, ürünün hızlı ve kolay montajı sayesinde evler için de ideal bir kullanım aracı olduğunu söylüyor. Infrared algılayıcı sayesinde elinizi hissederek suyun akmasını sağlayan ürün musluğa dokunmadan açıp kapama rahatlığı sağlıyor. Ürünün aynı zamanda ayarlanabilir 1 dk. sürekli akma moduna sahip olduğunu ve sonra kendi kendisine kesildiğini belirten Güney, ABS/krom kaplama sayesinde paslanmanın da olmadığını ifade ediyor. Fotoselli akıllı musluk aparatı düzgün monte edildikten sonra devreye gireceği mesafeyi ışık, sıcaklık gibi kriterlere göre otomatik olarak algılamaya başlıyor. Elinizi ya da herhangi bir objeyi algıladığı anda musluktan su akmaya başlıyor. Obje musluğun altında unutulsa bile 1dk. sonra su otomatik olarak kesiliyor. Cihaz ihtiyaç duyulduğu takdirde sürekli akma modunda da çalıştırılabilir. Sürekli akma modunda çalıştırmak için elinizi cihazın altında bulunan sensöre 1 cm.den daha fazla yaklaştırdığınızda veya dokunduğunuzda su 1 dk. boyunca akmaya başlar. 1 dk. beklemeden yine suyu kesmek isterseniz sensöre dokunmanız ya da elinizi yakınına getirmeniz yeterli oluyor.

Fotoselli ürünün musluğa dokunma olmadığı için virüs ve bakterilere karşı korunma sağladığına dikkat çeken A. Kemal Güney, yağlı ve kirli ellerle musluğa dokunmanın da bu sayede önlendiğini belirterek su israfını önlemede ürünün büyük fayda sağladığını söylüyor. “Cihaz aynı zamanda musluğu açık unutma derdine son veriyor ve su taşması riskini ortadan kaldırıyor. Ev, işyeri, hastaneler ve toplu kullanım alanları için ideal olan cihazın iki yıl garantisi var.” diyen Güney, fotoselli musluk aparatının 99 YTL’den satıldığını ve servis hizmetlerinin de bulunduğunu belirtiyor. Ortalama bir el yıkarken 4-5 lt su tüketildiğine dikkat çeken Güney, cihaz sayesinde suyun boşa akmasının engellenerek suyun bizim için gerekli olan yüzde 30’luk kısmının kullanıldığını söylüyor. Su tasarrufuna pratik bir çözüm sunan fotoselli musluk aparatını satın almak ve ürün hakkında bilgi sahibi olmak için 0 212 643 98 25 nolu telefonu arayabilir ya da www.bekagrup.com adresine girebilirsiniz.

İşleyişi basit, tasarrufu nakit

Ürünün satışını yapan Beka Grup Genel Müdürü A. Kemal Güney, basit bir kullanımı olan aparatın musluğu fotoselli hâle getirerek suda yüzde 70 tasarruf sağladığını söylüyor.Mevcut musluğunuzun ucuna takılan ürün bu sayede musluğu açma kapama zahmetinden de sizi kurtarıyor. Bu aparatla tıraş olurken, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken bir damla suyun boş yere akmamasını sağlıyor. Ürün, içinde takılı olarak gelen bir adet lityum pil sayesinde üç yıl sorunsuz çalışıyor. 

Zaman-Pazar

YORUMLAR 1
  • Gökhan kılıç 15 yıl önce Şikayet Et
    Su tasarrufu. Geçenlerde koçtaştan su tasarruf kartuşu aldım . Gerçekten dedikleri yüzde 70 su tasarrufu sağlıyor.Hem cok ucuz ve kendını 2 ay ıcerısınde amorti eden bir ürün .Tavsiye ederim.
    Cevapla