Bakan Şimşek'ten KKM ve Dolar açıklaması

Bakan Şimşek ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı güçleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz'' dedi

GİRİŞ 13.10.2023 13:53 GÜNCELLEME 13.10.2023 15:39
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisindeki güven ve istikrar ortamı her geçen gün pekişiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki temaslarını sürdürüyor.

Hükümet tarafından hayata geçirilen para ve maliye politikaları çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüş hedefleniyor.

Bakan Şimşek "Türkiye'nin güçlü bir hikayesi olduğu göz önüne alındığında yatırımcıların ilgisi şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarının sağlanması, mali sağlığın yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması taahhütlerimizi yerine getirmede kararlıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas'ın Marakeş kentinde politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Şimşek ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı güçleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz'' dedi.

Bakan Şimşek, Kur korumalı mevduata ilişkin ise, "Kur korumalı mevduattan çıkarken geleneksel lira mevduatları dolarizasyona göre daha cazip hale getiriyoruz" dedi. Şimşek konuşmasının devamında, doların, gelişen ülke piyasalarına karşı güçlendiğinin de altını çizdi. Şimşek, "Para politikası, politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı" derken; kurala dayalı para politikasına geri dönüleceğini ifade etti.

Gümrük Birliği ile ilgili yorumlarda bulunan Şimşek, Gümrük Birliği'nin günümüz koşullarını karşılamadığı mesajını verdi. Şimşek, Gümrük Birliği'ni hizmet ve tarımla güncellemek istediklerini söyledi.

''VERGİ ARTIŞI DAHA AĞIR ÖNLEMLER ALMAMAK İÇİN"

Şimşek kamuoyunun yeni programa ilişkin tepkisinin sorulması üzerine “Vatandaşlarımızın bu programın orta vadeli bir çaba olduğunu anlamaları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çabuk bir çözüm yok. Süreç zorlu geçecek. Tabii ki hiçbir vatandaş ya da şirket vergi artışını sevmez ama bunu gelecekte daha ağır önlemler almamak için yapıyoruz.” dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Muharrem Yıldız 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zenginler dolardan vaz geçmez gecemezde cünkü mecburdur
    Cevapla
  • mehmet acar 6 ay önce Şikayet Et
    kur korumasının faizi kaldırılsın bankaya verilen tl dolara endekslensin
    Cevapla
  • Barmen226 6 ay önce Şikayet Et
    Merhaba benim bu konudaki düşüncem insanlar yine dövize yonelir
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    zenginlere yatırım ayağıyla piyasa nın yarısı faiziyle para zerildiği müddetce kkm den zor cıkartır sınız,piyasa faaiziyle reel faizi sabitleyin ,zaten verilen paralar yatırıma gitmiyor.hep folim hep folim,
    Cevapla
  • Onur Kurt 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin yanarken derdimiz dolar altın faiz ise bu milletle bir yere gidilmez yarı yolda bırakır
    Cevapla
  • Usta 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Türkiye'nin ekonomik durumu : eğer Türkiye savunma sistemlerini ekonomisi tam bağımsız güç ve güçlü bir hâle getiremez ise Bütün Türk İslâmi hatta tüm insanlık yüzde 75 yok olmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • Hakim 6 ay önce Şikayet Et
    Paran olmadan nereye gideceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle