Çatışmalar sürüyor: 8 sefer rotasını Türkiye'ye çevirdi!

Kruvaziyer gemileri, İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle rotalarını Türkiye limanlarına yönlendirmeye başladı. 2023 hedefleri doğrultusunda kruvaziyer gemilerle gelecek yolcu sayısının 1 milyon 500 bini aşması öngörülüyor.

Çatışmalar sürüyor: 8 sefer rotasını Türkiye'ye çevirdi!
Çatışmalar sürüyor: 8 sefer rotasını Türkiye'ye çevirdi!
GİRİŞ 11.10.2023 14:55 GÜNCELLEME 11.10.2023 15:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail-Filistin çatışması sebebiyle Holland America, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Norveç Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises ve Celestyal Cruises, İsrail'in Aşdod ve Hayfa limanlarına bu hafta yapılması planlanan seferlerini iptal etti.

İşletmecilerce Doğu Akdeniz kruvaziyer rotasının en yoğun işlediği sezon olan ekim ve kasım ayları göz önüne alınarak, Türkiye ve diğer ülke limanlarının doluluk ve yer müsaitliği durumuna göre ayarlama yapılmaya başlandı.

8 SEFER DE ROTASINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

Şu an için uluslararası 4 kruvaziyer gemi işletmesinin 8 sefer için rotalarını Antalya'nın Alanya, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris, Aydın'ın Kuşadası ve İstanbul'daki kuruvaziyer limanlarına çevirdikleri öğrenildi.

Kesinleşen rezervasyonlar kapsamında, Türk limanlarına ekimde İsrail rotası iptal edilen gemilerle 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor.

Görüşmeleri devam eden ve uygunluk verilmesi halinde Türkiye rotasına alınacak gemilerin de eklenmesiyle mevcut sayının çok üstüne çıkılması öngörülüyor.

KRUVAZİYER GEMİLERİ İSRAİL'İ ROTADAN ÇIKARDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İsrail'in Hayfa ve Aşdod limanlarına gelecek kruvaziyer gemilerinin, bölgedeki gelişmeler nedeniyle bu limanları rotalarından çıkardığını söyledi.

İsrail limanlarına seferlerini durdurma kararı alan kruvaziyer gemi işletmecilerinin sayısının her geçen gün arttığını belirten Öztürk, "Söz konusu kruvaziyer gemileri, rotalarındaki İsrail limanları yerine Marmaris, Bodrum, Alanya, Kuşadası ve İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına gelme kararı aldı." dedi.

KRUVAZİYERDE 1,5 MİLYON YOLCU HEDEFİNİN AŞILMASI BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türk limanlarını ocak-ağustos döneminde 719 kruvaziyer gemiyle 906 bin 582 yolcu ziyaret etti.

Kruvaziyer gemilerinin Türk limanlarına uğrak ve geceleme yapmasının artarak sürmesi, İsrail'deki son durum nedeniyle Doğu Akdeniz rotasının Türkiye'de sonlanacak olması neticesinde, 2023 hedefleri doğrultusunda kruvaziyer gemilerle gelecek yolcu sayısının 1 milyon 500 bini aşması öngörülüyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Millet canının derdinde siz ellerinizi ovuşturun
    Cevapla
  • mahir 6 ay önce Şikayet Et
    Hakikatten bizim cenah cahil cenah
    Cevapla
  • Okudum anladim 6 ay önce Şikayet Et
    okudugunuz anlamiyor musunuz akli geriler. Bunlar israilli degil oraya gidecek olan turistler. Okuma anlama ozurlu millet ya
    Cevapla
  • Aslan kral 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail liler gelebilir Filistinli hamas örgütü arapları ülkemde istemiyorum
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Niye baban israilli mi
    Cevapla
  • Yorumcu 6 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır Türkiye'nin topraklarını işgal eden bir devlet olsa ve sen ona karşı savaşmaya başlasaydın, terörist mi sayılırdın yoksa vatanını kurtarmaya çalışan bir asker mi? Yazık zihniyetine.
    Cevapla
  • DERİN DEVLET 6 ay önce Şikayet Et
    ülkemde israilli mülteci istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle