Turizmde hedef: 56 milyar dolar!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, "Bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar, bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" dedi.

Turizmde hedef: 56 milyar dolar!
Turizmde hedef: 56 milyar dolar!
GİRİŞ 05.10.2023 17:32 GÜNCELLEME 05.10.2023 17:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi için müzakere toplantısı düzenlendi. Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan başkanlığındaki toplantıya, turizm sektör temsilcileri ve bakanlık bürokratları katıldı.

Alparslan, geçen yıl 46 milyar dolar ile bugüne kadarki en büyük yıllık turizm gelirinin sağlandığını söyledi.

‘ÜLKEMİZDE TURİZM POTANSİYELİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ İMKANLAR VAR’

Turizm alanında en etkin ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyleyen Alparslan, "2023 yılında 2'nci kez turizm yatırımlarını geliştirmek adına kamu arazilerini turizm yatırımcılarına tahsis için bugün müzakere yapacağız.

9 taşınmaz için 10 yatırımcımızın başvurusu var. Bunları tek tek gerçekleştirerek 2028 hedeflerimiz için 1'inci adımı atmış olacağız.

Ülkemizde turizm potansiyeli için olağanüstü imkanlar var. Bunları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

9 taşınmazımızı, turizm yatırımcılarımızla buluşturarak turizm yatırımlarında bir adım daha ileri geçmiş olacağız. Bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var.

Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    Elazığlıya katılıyorum birde kişibaşı milli gelirde 0000
    Cevapla
  • Elazigli 6 ay önce Şikayet Et
    250 milyarda olsan sokaktaki vatandaş a bir faydası olamz 5 hotel i olan 5 tane daha yapar acentesi olan bir tane daha açar!! Yani alacağımız elde var yine sıfır
    Cevapla
  • Eu paris 6 ay önce Şikayet Et
    Yabanci teknik direktör ve sporculara para lazim ha gayret
    Cevapla