TESK Başkanı Palandöken'den tabelalara standart çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, farklı renk ve yabancı kelimelere atıf yaparak tabelalara standart getirilmesini istedi.

TESK Başkanı Palandöken'den tabelalara standart çağrısı
TESK Başkanı Palandöken'den tabelalara standart çağrısı
GİRİŞ 30.09.2023 11:04 GÜNCELLEME 30.09.2023 11:04

Palandöken, yazılı açıklamasında, tabelalardaki uyumsuzluğa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu konudaki düzensizliğin şehir kültürüne zarar verdiğini vurgulayan Palandöken, "Çok renkli, boyutları birbirinden farklı ve yabancı kelimelerin sıklıkla yer aldığı tabelalar, cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğine sebep oluyor. Artan yabancı tabelalar milli kimliğimiz ve dilimiz açısından da büyük bir tehlike doğuruyor. Bu nedenle yabancı tabela kullanımına sınırlama getirilmeli ve tabela yönetmeliğinde yer alan kurallara riayet edilmeli." ifadesini kullandı.

'TABELALARDA MUTLAKA STANDART OLMALI'

Tabelaların işletmeler için profesyonel ve saygın bir imaj oluşturduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"İşletmelerin tabelası müşteriler için ilk temas noktasıdır. Dolayısıyla işletmelerin tabela tasarımlarının ve yerleşimlerinin düzenlemelere uygun olması son derece önemli. Tabela boyutları, rengi ve benzeri diğer özelliklerin belirli bir standarda bağlı olması ilk izlenimde güven verir ve ilerleyen zamanlarda kurumsal kimlik oluşumuna yardımcı olur. Bu sebeple tabelalarda mutlaka standart olmalı. Tabelalara getirilecek standart, işletmelerin tanınırlığını artırdığı gibi yerinin de kolay bulunmasına olanak sağlar. Böylelikle hem işletmeler daha düzenli iş yapar hem de sokakların estetiğinden ödün verilmemiş olur."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.