EPDK'den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete'de! Tüketiciye yansımayacak

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK'den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete'de! Tüketiciye yansımayacak
EPDK'den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete'de! Tüketiciye yansımayacak
GİRİŞ 16.09.2023 02:48 GÜNCELLEME 16.09.2023 02:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. EPDK'nın aldığı karara göre 1 Ocak 2024'te alınacak ek ücret tüketiciye yansımayacak.

EPDK KARARI TÜKETİCİYE YANSIMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu 14/09/2023 tarihli toplantısında; 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin olarak aşağıdaki karar alınmıştır.

4628 sayılı Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu'nun 5'inci maddesinin yedinci fıkrasının (h) bendi ve 10'uncu maddesinin fıkrası uyarınca, 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücreti, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin iletim tarifesinin yüzde 5 (binde beş)'i olarak  belirlenmiştir.

İletim ek ücretleri, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından aylık olarak hesaplanır ve takip eden ayın 25'ine kadar Enerji Piyasası Denetleme Kurumu hesabına yatırılır.

Bu karar 01.01.2024 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu kararı Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlar yansımayacak, zam gelmeyecek falan dediyse yakındır. Milleti aptal yerine koydukları için iyice artık böyle bilgilendiriyorlar.
    Cevapla
  • beyandur 7 ay önce Şikayet Et
    Kesin az gelmiştir yoksa iyi yansıtırlar
    Cevapla
  • Why? 7 ay önce Şikayet Et
    Tabiki kesinlikle vatandaşa hiçbir ücret yansımaz.
    Cevapla