İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konutta fahiş fiyata ilk ceza kesilmesini ve kiracı ve ev sahibi arasında uyuşmazlıklara karşı yeni başlayan arabuluculuk sistemini Haber7 muahabiri Yavuz Selvi'ye anlattı.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa şunları söyledi:


Bunun sadece para cezası değil, hapis cezasına dönebileceğinin bilgisi bize geldi.  Siz baştan bir fiyat isteyip bunu değiştirmezseniz kime bir şey demez.  Ama bir gün önce 2 milyon fiyat diyip daha sonra bunu 3 veya 3,5 milyona çıkarmak fahiş fiyat olarak değerlendiriliyor.  Vatandaşın artık buna dikkat etmesi lazım. Tahmin ediyorum ki yakın zamanda bazı emsal, bölgesel fiyatlar oluşturulacak.  Eğer bölge fiyatlarının çok üstünde ise vatandaştan bilgi istenecek.  Vatandaşın artık meydanı boş bulup fiyatlarını artıramayacağının ilk sinyalini aldık. 

Yorumlar 72 Yorum Var
  • Vatandaş! 15.09.2023 04:39
    Büyükşehirlerde evleri yıkmadan (Depreme uygun) KONUT yapılamayacağına göre, emlakçılar boş konuşuyor ! Bi zahmet çok sevdikleri KOKONA VİRUS mağdurlarını evlerinde ağırlasınlar ! Boş yapmasınlar !
  • Vatandaş 14.09.2023 22:19
    Önce emlak konuta çeki düzen versinler ,2021 ufacık kur dalgalanması için kaç sözleşme iptal etmişler.kaç kişiyi içeride iken, bir masa basa başında kendini bir mevki sahibi zanneden kişi veya kişiler mağdurları kovalamış .iğneyi kendine çuvaldızı vatandaşa batirsınlar.
  • yavuz 14.09.2023 21:29
    Ev kiralarından zaten gelir vergisi alınıyor.
  • Hasan 14.09.2023 20:51
    İstoç'a da gelin dinsiz imansız vicdansız emlakçılara el atın esnaf sizin can damarınız çalışmasa esnaf devletin kasası Bos kalır bunu bilin
  • hamza 14.09.2023 20:50
    ev kiralarına bir düzenleme gelmeli.. bir çok ev sahibi vergi ödemiyor.. kiralar ya elden alınıyor ya farklı şekillerde... vergiyi kaçıran kaçırana..
Daha fazla yorum görüntüle