BRICS'in yeni parası ortaya çıktı

Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Birleşik Arap Emirlik'li mevkidaşına sembolik BRICS banknotu hediye etti. Böylelikle İlk sembolik BRICS banknotu görücüye çıktı.

BRICS'in yeni parası ortaya çıktı
BRICS'in yeni parası ortaya çıktı
GİRİŞ 07.09.2023 09:55 GÜNCELLEME 07.09.2023 09:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İran haber ajansı IRNA'nın haberine göre Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, BAE'nin diplomatik misyon şefi Mahash Saeed Alhameli'ye BRICS ortak para biriminin 100 birimlik sembolik bir banknotunu hediye etti.

İLK SEMBOLİK BRICS BANKNOTU GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Rogachev hatıra banknotunu BAE'nin Pretoria'daki büyükelçiliğinde ülkenin BRICS'e katılımı münasebetiyle düzenlenen bir resepsiyonda takdim etti. Ajansa göre diplomat, banknotun Rusya'da yapıldığını söyledi.

Ajans banknotun fotoğraflarını yayınladı. Orta kısımda grubun beş üyesinin - Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya ve Güney Afrika - ulusal bayrakları bir halka içine yerleştirilmiş olarak görülüyor. Her bayrağa resmi dillerden birinde yazılmış ülke adı eşlik ediyor. İlgili bayrağın üzerinde her bir ülkeyle ilişkili bir mimari simge ya da kültürel alanın görüntüsü yer alıyor. Rusya'nın sembolü Moskova Kremlin'inin bir panoramasından oluşuyor.

Banknotun arka yüzünde Cezayir, Arjantin, Bahreyn, Belarus, Venezüella, Mısır, Zimbabve, Endonezya, İran, Kazakistan, Meksika ve Nijerya'nın devlet bayraklarının yanı sıra Afganistan'ın radikal hareket Taliban tarafından ele geçirilmeden önce kullanılan bayrağı (Rusya'da yasaklanmıştır) ve Bangladeş'in 1972'de değiştirilen eski bayrağı yer almaktadır. Ön ve arka yüzün her bir köşesinde BRICS Yeni Kalkınma Bankası'nın adı yer almaktadır.

22-24 Ağustos tarihlerinde Johannesburg'da Güney Afrika başkanlığında 15. BRICS Zirvesi düzenlendi. Zirveye katılanlar Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve BAE'nin 1 Ocak 2024 itibariyle gruba katılması konusunda anlaştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 25
  • O s m a n K A Y A 7 ay önce Şikayet Et
    Suudi , BAE , Mısır vb bazı ülkelerin işin içinde oluşu çok çok dikkat çekici .
    Cevapla
  • Bunlar akılanmaz! 7 ay önce Şikayet Et
    Aynen Güney Kore Japonya Filipinler Singapoor Tayvan ve nice gelişmiş ülkeker işin içinde olmaması çok çok dikkat çekici! Çin= BRiCS Sovjetler birliği versiyon 2.0 arap ülkeleri zamanında Baath partisi eskiden sovjetlerin peşinden koşarlardı şimdi dinsiz ateist çinili komunistin peşinde koşuyorlar ve çinli ateist komunistin= BRiCS kuklası kölesi olmak için birbirleri ile yarışıyorlar!
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 7 ay önce Şikayet Et
    ABD emperyalizmine isyan. Yeni bir dönemin başlangıcı. Beraberinde bir de üretim gerekir.
    Cevapla
  • Ail 7 ay önce Şikayet Et
    Dolar hakimiyetini kırmak çok kolay ama hiçbir ülke cesaret edemiyor
    Cevapla
  • Boybay 7 ay önce Şikayet Et
    ABD keyfi ambargolarınada bir darbe olur inşallah
    Cevapla
  • Net 7 ay önce Şikayet Et
    Bununla ne alınacak, iphone, Windows, Android, Boeing, Airbus, Intel, Qualcomm, F35, Mercedes, Renoult, Fiat, Ford, Samsung vs vs yi verecek mi Batı + Kore, Japonya, Taiwan gibi batı yanlısı ülkeler. Batı parası neden geçerli, çünkü dünya teknolojisinin %80-90ını onlar üretiyor. Üret alternatifini dolara da ihtiyacın olmasın, batıya da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle