KOBİ'ler için kredi garanti limiti artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı.

GİRİŞ 03.09.2023 04:06 GÜNCELLEME 03.09.2023 09:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kararla KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garantisi 100 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarıldı. Büyük firmalar için ise bu tutar 350 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KOBİ vasfını haiz işletmeler, yeni kurulan ve ilk yıl hesapları henüz onaylanmamış işletmeler ile KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkâr, serbest meslek mensubu, tarımsal işletme ve çiftçiler belirlenen kefalet limitlerinden faydalanabilecek.

Firmaların finansmana erişim imkanları yükseldi

Bu arada karara eklenen geçici hükümle de, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmeler de, 31 Aralık 2023 tarihine kadar "KOBİ dışı işletmeler" için belirlenen imkanlardan faydalanacak.

Süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülüyor. Alınan kararla firmalarımızın finansmana erişim imkanları da yükseltmiş oldu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • hakan m 7 ay önce Şikayet Et
    1 lira bile vermiyorlar. Krediler kapalı. Millet batmaya başladı
    Cevapla
  • Faiz Haramdır 7 ay önce Şikayet Et
    Hani faize karşı idik. Bu nasıl bir karşı olmakdır ki faiz sistemi güçlendiriliyor.
    Cevapla
  • Acı gerçekler 7 ay önce Şikayet Et
    Bu esnaf halkı soyuyor uyanın bunlara kredi falan vermeyin, bunlarda para olduğunda elindeki sebzeyi çürütüp çöpe atıyor ama üzerine makul kar koyup halka vermiyor. Bunlara para vermeyinki halka satış yapmak için çabalasınlar.
    Cevapla
  • Yusuf 7 ay önce Şikayet Et
    Yanlis karar. Piyasa neyse herkes ona uyacak batan batar yerine yenisi kurulur. Siz bunalra destek verdikce bunlwr bu parayi arsaya arabaya yatiriyor. Zenginlesiyorlar aradaki faiz farkinida tabiki millet oduyor.
    Cevapla
  • toto 7 ay önce Şikayet Et
    dedi bir imkanca kısıtlı ve herkesin öyle olmasını dileyen biri.
    Cevapla