Türkiye-BAE arasındaki tarihi anlaşma yürürlüğe giriyor! Tam 25 milyar dolar!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ticari ilişkiler güçleniyor. İki ülke arasındaki Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması bugün yürürlüğe giriyor.

GİRİŞ 01.09.2023 04:17 GÜNCELLEME 01.09.2023 09:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye körfez ülkeleri ile ilişkileri genişletiyor, ticaret hacmi artıyor. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 5 yılda 25 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefiyle imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması bugün yürürlüğe girecek.

Türkiye-BAE arasındaki tarihi anlaşma yürürlüğe giriyor! Tam 25 milyar dolar!

HEDEF 5 YILDA 25 MİLYAR DOLAR

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında "Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması”nda süreç tamamlandı. Hedef 5 yılda 25 milyar dolarlık ticaret hacmi. Türkiye’nin rekabetçi kalemlerinde önemli kazanımlar elde edildi.

Otomotiv, beyaz eşya, petro-kimya ürünleri, tekstil, halı, ayakkabı ve elektronik başta olmak üzere pek çok sektöre özel vergi ile istisnalar getirildi.

TÜRKİYE'NİN KÖRFEZ'DEKİ EN BÜYÜK TİCARİ PARTNERİ

Anlaşma, bölge ülkeleriyle yeni kurulacak işbirliklerinde üçüncü ülkelere yönelik açılımlar elde edilmesi açısından da önem taşıyor. Anlaşmanın bölgesel ticaretin artmasına ve yeni üretim sahaları oluşturmasına katkı sağlaması bekleniyor. Birleşik Arap Emirlikleri, 10 milyar dolar ile Türkiye’nin Körfez bölgesindeki en büyük ticaret partneri. 

Türkiye-BAE arasındaki tarihi anlaşma yürürlüğe giriyor! Tam 25 milyar dolar!

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir38 8 ay önce Şikayet Et
    İhracatta ne vergisi var anlamadım teşvik var ne vergisi açıklasanda aydınlansak
    Cevapla
  • basak 8 ay önce Şikayet Et
    BAE den yapılacak ithalata vergiler kaldırılmış ihracata hala vergi var
    Cevapla
  • C.M. 8 ay önce Şikayet Et
    Oooooo! Birileri servetine servet katacak demek ki. Öyle bir yazıyorsunuz ki, insan iki üç gün içinde maaşı artacak, refah seviyesi düzelecek zannediyor. Oysa ne yazık ki öyle değil. Emekliler, sürünmeye devam!
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Borsada hangi firmalara etki eder acaba
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah
    Cevapla