Memur ve emekli zamları sonrası hükümetten ilk açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme zammına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Memur ve emekli zamları sonrası hükümetten ilk açıklama
Memur ve emekli zamları sonrası hükümetten ilk açıklama
GİRİŞ 31.08.2023 15:01 GÜNCELLEME 31.08.2023 15:40
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme zammına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Memur ve memur emeklilerimizin 2024-2025 yılları kapsamındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 7. Dönem Toplu Sözleşmemiz kapsamında Hakem Heyeti; 2024 yılı için yüzde 15+10 2025 yılı için yüzde 6+5 zam oranı üzerinde karar kılmıştır.

Özellikle kamu görevlilerimiz adına talep edilen 50 maddenin aynı şekilde kabulü ve diğer sosyal haklar hususunda da önemli kazanımlara imza attığımız Toplu Sözleşmemizin, başta kamu çalışanlarımız, kamu emeklilerimiz ve aileleri olmak üzere çalışma hayatımızın tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum.

Süreci karşılıklı anlayış, istişare ve nezaket ilkelerimiz çerçevesinde yürüten Konfederasyonlarımız ve genel yetkili sendikalarımıza, emek veren tüm komisyonlara ve müzakere heyetlerine teşekkür ediyorum. Sosyal devlet anlayışımızla çalışanlarımızı enflasyon karşısında korumaya devam edeceğiz."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 145
  • Devrim 7 ay önce Şikayet Et
    Memur yetkiyi veriyor yandaş sendikaya sonra ağlıyor sanki tepki olsun diye yetkili sendikadan istifa edecek cesaretiniz var
    Cevapla
  • V.H.K.İ. 8 ay önce Şikayet Et
    I. Vedat, II. Vedat. Nedir bu memur düşmanlığı. İlkokul mezunu büro temizlik görevlisi 4/D'li kamu işçisine yan ödemelerle 35.000 TL'ye yaklaşan ortalama aylık gelir veriliyor, yeni işe başlayan bekar memura ise en düşük 20.352 TL veriliyor. Olmaz olsun böyle bir yaklaşım. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa.
    Cevapla
  • Hizmetli 55 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın sendikam ve bakanım hayırlı olmadı çünkü YHS çalışanları yine kandırıldı. Sendikalar sosyal haklar içinde olan YHS çalışanları hakkı için hakem heyeti red kararı vererek 140 bin kişiyi kusturdu ve umutlarını söndürdü.
    Cevapla
  • Mustafa Ensari 7 ay önce Şikayet Et
    Bakanım emeklileri unutmayınız bu ülkede onaltı milyon emekli var bunu ikiyle çaptınmızmı otuz iki milyon eder şu an itibariyle en az elli milyon vatandaş açlık sınırının altında yaşıyor
    Cevapla
  • Nermin 7 ay önce Şikayet Et
    Bu hayat çekilmez oldu... yapılan zam yetersiz... Bazı insanlar market alışverişi yapmadıkları için şükrediyorlar....Ben market alışverişi yapınca harcadığım paraya bakıyorum üzülüyorum..... Açlık sınırındayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle