Ek MTV için süre 6 Eylül'e uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos’a kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 6 Eylül sonuna kadar uzatıldı.

GİRİŞ 29.08.2023 12:05 GÜNCELLEME 29.08.2023 12:06
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin Ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır." denildi.

Bu çerçevede geçen süre için hesaplanacak gecikme zammıyla birlikte borcunu ödeyenler katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı yapılandırma kanunundan faydalanabilecek ancak peşin ödeme indirimine dahil olamayacak.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyecek.

DEPREMZEDELER EK MTV ÖDEMEYECEK

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den istisna tutuluyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Murat bey 7 ay önce Şikayet Et
    Ödeyen varmı ki ben ödemeyeceğim
    Cevapla
  • nevizade 7 ay önce Şikayet Et
    Süreyi mahkeme kararını verene kadar uzatın. Ek mtv'yi kabul etmiyoruz.
    Cevapla
  • Qwer 7 ay önce Şikayet Et
    Bu kanun tam bir kara komedi. Adam Bursa da oturuyor arabası Adana plakalı vergiden muaf, vergi ödemiyor, Adana da Bursa plakalı araç vergi ödüyor. Plakaya göre vergi olur mu, ya herkese yapın ya da muaf olacaksa adrese dayalı yapın. Çocuklar bile güler bu kanuna.
    Cevapla
  • Bir akp li 7 ay önce Şikayet Et
    Bir arabam var ayağımı sadece yerden kurtarıyor. Hiç olmayana göre çok mu lüks de aracı ne olursa olsun ek vergi alınıyor hiç olmayana hiç bir şey yok! Haksızlık! Geçen seçim 2 sandık koruduk akp nin bu seçimde de oy vermem akıllanırsınız olur biter! Bedava dağıttığınız 25m3 gazın parasını aracı olanlardan tahsil ettiniz! Bravo yani!!!!
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Devletimi düşünüp erkenden ödedim vatandaşlık görevimi yaptım, ben şimdi hangi kategoride yer alıyorum, kendimi keriz gibi hissiyat yükleniyor.
    Cevapla
  • Sezai 7 ay önce Şikayet Et
    Evet kerizsin. Holdinglerin silinen vergi borçlarına katkın oldu tebrikler keriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle