IMF'den, Türkiye'ye yönelik 'mali destek' açıklaması: Talep gelmedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin 4. madde konsültasyonuna hazırlık kapsamında eylül ayı sonunda Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını belirterek, Türkiye'den mali destek talebi gelmediğini bildirdi.

GİRİŞ 28.08.2023 18:20 GÜNCELLEME 29.08.2023 10:30
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), Türkiye'yle ilgili ortaya atılan çeşitli iddialara ve IMF'den teknik ekibin Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yapıldı.

IMF'den, Türkiye'ye yönelik 'mali destek' açıklaması: Talep gelmedi

'EYLÜL AYI SONUNDA TÜRKİYE'YE RUTİN BİR ZİYARETTE BULUNACAK'

Açıklamada, "IMF teknik ekibi, 4. madde konsültasyonuna hazırlık amacıyla Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere eylül ayı sonunda Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacak" denidi.

'TÜRK YETKİLİLERDEN MALİ DESTEK TALEBİ GELMEDİ'

Ziyaretin son ekonomik gelişmeler, ekonomik görünüm ve makro finansal politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı da sunacağı belirtilen açıklamada, "IMF, Türk yetkililerden Fon'dan mali yardım talebinde bulunma niyetinde olduklarına dair herhangi bir işaret almadı" ifadesi yer aldı.

TÜRKİYE'DEN DE YALANLAMA GELMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, basına yansıyan söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Yetkililer, Türkiye'nin IMF'den destek istediği, heyetin bu nedenle ülkeye geleceği iddiasının doğru olmadığına işaret eden yetkililer, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ancak heyetin, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetmişti.

IMF iddialarına açıklama geldi: Kimseden destek istenmediIMF iddialarına açıklama geldi: Kimseden destek istenmedi

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • volkan 7 ay önce Şikayet Et
    gençliğimizde imf ye muhtaç olduğumuz günleri iyi biliriz .imf bize önce parayı nasıl kullanacağımızı emrederdi sonra verirdi .. o paralarda şartları gereği malum istanbul dükalarına kredi olarak verilmesi olurdu .para onlara verilirdi borcu millet öderdi .
    Cevapla
  • toto 7 ay önce Şikayet Et
    insaflı olalım pandemi ekonomik kriz doğu depremi derken dibe vurduk. hangi iktidar gelse burada zorlanır. yapılması gereken çalışmak üretmek tasarruf etmek ve paylaşmak. bu yıkımlar savaş kadar hatta daha kötü oldu. birbirimize anlayış ve merhametle muamele etmeliyiz. saygılarımla
    Cevapla
  • Alper Göktürk 7 ay önce Şikayet Et
    evet aksilikler peşpeşe geldi. covidde vaka sayısında hindistanla yarıştık. fakat sığınmacı konusunda kendi ayağımıza sıkmasaydık başımız bu kadar ağrımazdı ! tek problem sığınmacılardan kaynaklanıyor !
    Cevapla
  • dumrul 7 ay önce Şikayet Et
    Ülke ekonomisini neden IMF denetlemeye devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına ne gerek var öyleyse. Ülkeler ve yatırımcılar her ikisini de mi gözönüne alıyor. Bilen birisi anlatsın, öğrenelim.
    Cevapla
  • Ali cabbar 7 ay önce Şikayet Et
    Imf neden geliyor? Artik onlara ihtiyacimiz yok. Ozkaynaklarimiz fazlasiyla bize yetiyor...ama para istemeye geldiler belli ki...biraz zorlayip bi miktar borç vermekte fayda var...veren el alan elden her zaman ustundur...
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Para dilenmeye geliyodur çok zengin bi ülkeyiz ya
    Cevapla
  • haktan 7 ay önce Şikayet Et
    İMF CHP ye beleş para elden teslim edecek çünkü CHP istedikleri aparat kullanacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle