IMF iddialarına açıklama geldi: Kimseden destek istenmedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF'den destek istendiği ve bu nedenle bir heyetin Türkiye'ye geleceği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

GİRİŞ 27.08.2023 10:40 GÜNCELLEME 27.08.2023 10:43
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

AA muhabirine bilgi veren Bakanlık yetkilileri, basına yansıyan "IMF heyetinin Türkiye'nin talebiyle ülkeye geleceği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Türkiye'nin IMF'den destek istediği, heyetin bu nedenle ülkeye geleceği iddiasının doğru olmadığına işaret eden yetkililer, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ancak heyetin, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetti

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Bu spekülasyon malzemesi olarak borsada vurgun için atılan yalanlardan.
    Cevapla
  • Arif 8 ay önce Şikayet Et
    Bakan gitmiş görüşmüş. Iadeyi ziyâret olmayacak mı yani. Sizde hemen altında bir şey arıyorsunuz. Zaten yapmış yapacağını. Bundan sonrasına Sayın Reis'im musade edermi sanıyorsunuz? Bu vatan hepimizin. Çok şükür.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    NE GEREK VAR IMF nin gelmesine? gelmesine bile gerek yok IMF programından daha beter program uygulanıyor şu anda!!!
    Cevapla
  • Münafık 8 ay önce Şikayet Et
    Biz imefeye borç veren bir ülkeyiz
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 8 ay önce Şikayet Et
    IMF nin ve Dünya bankasının girdiği ülkede ekonomisi düzelen bir tek ülke göremezsiniz. IMF nin ve Dünya Bankasının Girdiği ülke filin girdiği züccaciye dükkanına benziyor. Uluslararası resmi tefeci bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle