CarrefourSA'da atık piller çocuklar için kitaba dönüşüyor

CarrefourSA, mağazalarında topladığı atık pilleri Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) "Okuyan Bir Gelecek" projesi ile ihtiyaç sahibi çocuklar için kitaba dönüştürüyor.

CarrefourSA'da atık piller çocuklar için kitaba dönüşüyor
CarrefourSA'da atık piller çocuklar için kitaba dönüşüyor
GİRİŞ 25.08.2023 16:55 GÜNCELLEME 25.08.2023 16:55

Bu yıl 30. yaşını kutlayan, Türkiye’nin öncü organize gıda perakende markası CarrefourSA, sürdürülebilir proje ve uygulamalarla toplumun ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. İnsanı ve çevreyi odağına alan projeleriyle geniş kitlelerde farkındalık yaratmayı ve çözüm sağlamayı amaçlayan CarrefourSA, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliği ile yine bu yıl 30. yaşını kutlayan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından geliştirilen “Okuyan Bir Gelecek” projesi kapsamında mağazalarında topladığı atık pillerle ihtiyaç sahibi çocukların gelişimlerine destek oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu konuda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği tarafından desteklenen proje kapsamında atık piller, Carrefoursa mağazalarında yer almak üzere dağıtılan atık pil toplama kutularında toplanarak yine TAP Derneği aracılığıyla geri dönüşüme gönderiliyor.

“Hayatın her adımında ‘Yaşam İçin Doğrusu’nun peşindeyiz”

“Doğrusu CarrefourSA’da” söylemi altında müşterileri, çalışanları ve dünyanın sürdürülebilirliği için sorumlulukla hareket ettiklerini söyleyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “Doğayı koruma bilinciyle hayata geçirdiğimiz atık pilleri toplama projesiyle bu atıkların doğaya karışmasını engellerken, dönüştürdüğümüz her pille ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve gelişimlerine de katkı sunuyoruz” dedi. Kartallıoğlu, proje ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yaptığımız her işte ve attığımız her adımda çalışanlarımız, müşterilerimiz, üreticilerimiz ve en önemlisi dünyamız için, kısacası ‘Yaşam İçin Doğrusu’nun peşindeyiz. Yaşadığımız topluma ve bu toplumun geleceği olan çocuklarımıza olan sorumluluğumuzun da farkındayız. Bu kapsamda 2022 yılında başladığımız ve hala devam eden, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ve AÇEV iş birliğimizde müşterilerimizin de katkılarıyla 650 kg atık pil topladık. Topladığımız atık pillerin kitaba dönüşmesi ile AÇEV’in ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasına destek oluyoruz. Bu iş birliği sayesinde sadece doğayı korumakla kalmıyor, çocuklarda erken yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına da katkı sağlamış oluyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için gösterdiğimiz bu çevre dostu adımı, sürdürülebilir bir toplumu destekleyen önemli bir yaklaşım olarak görüyoruz. Çağdaş bir toplumun sürdürülebilirliği için gelişimleri risk altındaki çocuklara fırsat eşitliği sunan bu çalışmada yer almaktan gurur duyuyoruz. Çocukların geleceğine katkı sunmak isteyen herkesi de atık pillerini kitaba dönüştürmek için CarrefourSA’ya bekliyoruz.”

“Daha eşit ve sürdürülebilir bir geleceği hedefleyen bu projede yer almak gurur kaynağı”

AÇEV’in 30 yıldır erken çocukluk alanında uzman ve yetkin bir kurum olduğunun altını çizen AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Erken yaşlardan itibaren her çocuğun eşit öğrenme fırsatlarına erişebilmesini savunuyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklar ve anne babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları hazırlayarak ileriye dönük eşitsizliklerin azaltılmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz.” dedi. Başyurt, projeyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “AÇEV olarak 2016 yılında başlattığımız ‘Okuyan Bir Gelecek Projesi’ ile çocukların dil becerilerini geliştirirken, onlara okuma sevgisi ve alışkanlığı edindirmeyi ve ebeveynlere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde maalesef beş yaş altı çocukların %71’inin evinde 3’ten az çocuk kitabı var ya da hiç yok. Proje kapsamında yüz yüze program uygulamalarının yanı sıra kitaba ulaşamayan çocuk kalmasın diye kitap seti gönderimleri de yapıyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara resimli hikâye kitapları, her kitaba özel hazırlanan etkinlikler ve oyun önerileri, bilim çocuk dergisi, resim defteri, kuru boya, oyun hamuru ve çeşitli eğitsel malzemelerden oluşan ‘Okuyan Bir Gelecek’ setleri ulaştırıyoruz. Hem ihtiyaç sahibi çocukların kitaba erişiminin desteklenmesi hem de onların daha sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için destek veren CarrefourSA ile bu projede iş birliği içerisinde olmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.