Bakan Şimşek sessiz kalmamıştı! Maliye denetimleri sıkılaştırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV'yi yüzde 1 olarak kesen bir işletmeyi şikayet eden vatandaşın paylaşımına cevap vermişti. Gazeteci Zafer Şahin, gelinen son durumu paylaşarak, Maliye'nin denetimleri sıklaştırdığını belirtti.

GİRİŞ 24.08.2023 02:28 GÜNCELLEME 24.08.2023 09:18
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada bir vatandaş, iki farklı işletmeyi karşılaştırıp bir işletmenin yiyecek satışına düşük KDV ödemek için içecek üzerinden fiş kestiğini belirtti.

Kısa süre içerisinde 3 milyondan fazla görüntülenen paylaşıma Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ilgisiz kalmamış, paylaşımı alıntılayarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

"MALİYE UYANIKLARA GÖZ AÇTIRMIYORMUŞ"

Yaklaşık bir ay önce yaşanan bu olayın sonrasında yaşananları Gazeteci Zafer Şahin sosyal medya hesabından paylaştı. Şahin, "Mehmet Şimşek, KDV’yi yüzde 1’den kesen esnafı sosyal medyadan şikayet eden vatandaşa teşekkür etmişti…Olay sadece bir kuru teşekkürlerle kalmamış. Bugün Ankara’da lokantacılık yapan bir dostum anlattı.. Maliye KDV’yi yüzde 1’den keserek haksız kazanç elde eden uyanıklara göz açtırmıyormuş." ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ SIRA KAMUDA TASARRUFTA"

Denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Şahin, "KDV’yi yüzde 10’dan kesen esnaf bu uygulamadan çok memnun. Yüzde 1’ciler mi? Onlar derin bir şokta…Milletin bu zor gününde yan yollara sapan, devleti, milleti kazıklayanın gözünün yaşına bakılmasın. Şimdi sıra kamuda tasarrufta…" dedi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Faiz 25 az 50 yapın. Ah lobi ah.
    Cevapla
  • Burası Türkiye 8 ay önce Şikayet Et
    Denetlenecek işletmelerden en az iki hafta öncesinden randevu alıp gidiyorlar herhalde...
    Cevapla
  • TC vatandaşı 8 ay önce Şikayet Et
    Emeklilere jet yanıt yok adalet yok TÜRK milleti gereğini yapacaktır
    Cevapla
  • Arif 8 ay önce Şikayet Et
    Benim sahsi yasadigim yerler hep dolandiricilik yapiyor, pompacilar, taksiciler, bakkallar, disciler, lokantalar, park yeri isletenler, giyim, elektronik, gida, vs., bircok isletme bunu yapiyor malesef. Insallah tez zamandan hepsini cezalandirirlar.
    Cevapla
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    Siyasetçilerin yurt dışı bankalarına yatırdıkları paralar Türkiye’ye getirilmeli ve siyasetçiler mal varlıklarını açıklamalı kuruşu kuruşuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle