Sosyal medyada dikkat çeken fiş paylaşımına Şimşek'ten cevap

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir sosyal medya kullanıcısının iki işletmeyi karşılaştırarak bir işletmenin yiyecek satışına düşük KDV ödemek için içecek üzerinden fiş kestiğini belirttiği paylaşımına cevap verdi.

GİRİŞ 29.07.2023 14:15 GÜNCELLEME 29.07.2023 15:01
Bu Habere 397 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada bir vatandaş, iki farklı işletmeyi karşılaştırıp bir işletmenin yiyecek satışına düşük KDV ödemek için içecek üzerinden fiş kestiğini belirtti.

Kısa süre içerisinde 3 milyondan fazla görüntülenen paylaşıma Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ilgisiz kalmadı.

Bakan Şimşek, paylaşımı alıntılayarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" yazdı.

İŞTE BAKAN ŞİMŞEK'İN SESSİZ KALMADIĞI O PAYLAŞIM:

Sosyal medya kullanıcısı Furkan Gurbetoğlu, olayı şöyle anlattı:

*İki gündür dışarıda yemek yiyorum. Ofis çevresinde dönerini sevdiğim ama sürekli fiyatlara ahlaksızca zam yaptığı için nadiren gittiğim bir dönerci var. Dün oraya gittim ve fiyatını sormadan çift lavaş dürüm aldım. En son 65 TL idi, gitmeyeli 80 TL olmuş. En azından vergisini ödesinler diye kartla ödedim.

*Çıkınca fişe baktığımda KDV’yi yüzde 1 (içecek) olarak kestiklerini gördüm. Bugün aynı muhitte Çağlayan Meydan’a yakın, Pehlivan Lokantası’na gittim. Üç çeşit yemeğe (hindi yemeği, pilav, cacık) 120 TL ödedim. KDV’sini dürüst şekilde %10 (yiyecek) olarak kesmişlerdi.

*Fakat bulduğu her fırsatta fiyatlara zam yapan dönercinin, son KDV artışını da fırsat bilerek fiyatları daha da artırması ve buna rağmen fişini kesmesi gereken şekilde kesmemesi benim için bardağı taşıran son damla oldu. 

*Şurası kesin, günde en az 100-150 bin lira ciro yapmasına rağmen doymayıp aleni şekilde hırsızlık yapan bu dönerciden bir daha alışveriş yapmayacağım. 

*Ve son olarak, yüzde 3000 kar marjı ile çalışıp sürekli zamlardan dem vuran ve bulduğu her fırsatta fiyatlara zam yapan esnafları boykot edin. Nerede olursanız olun muhakkak civarda bir dürüst esnaf vardır. Soyuluyorsak, kendi irademizle soyuluyoruz. Tek çözüm boykot.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 397
  • Osman VARDAR 9 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı zamanında ayaklanmaları hep esnaf destekliyordu, bilin bakalım neden simdi desteklemiyorlarsa tuzları kurulur, vergileri durudur ,
    Cevapla
  • Zülfikar 9 ay önce Şikayet Et
    Elbet herkesin bir gün fişi çekilir
    Cevapla
  • Sibel 9 ay önce Şikayet Et
    Adamlar vergi memurun geleceğini önceden biliyorlar şu üç harflilerden başka fişi düzgün kesen varmı acaba
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 9 ay önce Şikayet Et
    Üç harfliler her mahalleye mağaza açıp masraf gösteriyor vergiden düşüyor neden bu kadar çok mağaza var hiç düşündünüz mü
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet vergi almadan nasıl yatırım yapsın diyen yok. Birde o vergiler hepimizin hakkı, devletin deyip de ötekileştiriyor bazı cahiller. Vergi benden de alınsa ondanda alınsa hepimizin hakkı. Çok kazanan çok vergi öder mantığı çok yanlış. Bu ülkede yaşıyor istek ki diğer ülkelerde de aynı, çok para işleten devletine işlettiği para oranında vergi öder mantığı daha anlamlı olur bence.
    Cevapla
  • Tahsin YAHŞİ 9 ay önce Şikayet Et
    3 harfliler, tahşiş ten sabıkalılar, onlarda malı düzgün kesmiyorlar.
    Cevapla
  • Yasin 9 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi küçük esnaftan vergi alarak düzelecek birsen değil diyen vatandaşlar maaşlı çalışanız biz ve bir emekli maaşının en az yarısını vergi olarak her ay ödüyoruz 100-150 bin ciro yapan adam %20 kar marjı ile çalışsa günlük ortalama 22 bin aylık 660.000 TL net kar yapar... o vermesin vergiyi de maaşlı çalışan mı versin ? Bir de kalkmış ekonominin o sundan anlamadan yorum yaparsınız ...
    Cevapla
  • Faruk çetinkaya 9 ay önce Şikayet Et
    Esnafın bir kısmı fiş kesmes, bir kısmı düşük KDV den keser maliye bakanlığı uyur. Bunların üstüne gitmez onun yerine dolaylı vergileri artırır, ÖTV yi artırır benzine herşeye zam yapar. Emeklinin aylığına göz diker. Yazıklar olsun bunu yapana ve buna göz yumana
    Cevapla
  • Fuat 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede bazı destekli holdin ve inşaat müteaahhitleri 15.000 .000 onbeşmilyona villa daire satıyor Tapuda bu dairelerin satış Fiyatlarımız 4/1 Buna çözüm bulunması ve hızla düzeltilmesi gerekir Daha binlercesi denetim koşacak şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle