Rekabet Kurulu'ndan Ak Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, İçim markasının sahibi Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu'ndan Ak Gıda'ya soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan Ak Gıda'ya soruşturma
GİRİŞ 20.08.2023 11:42 GÜNCELLEME 20.08.2023 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, hızlı tüketim malları sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle rekabet kurallarını ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Duyuruda, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, ilgili teşebbüs ya da teşebbüs birliklerinin 4054 Sayılı Kanun'u ihlal ettikleri ve ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları şeklinde yorumlanamayacağının altı çizildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • nurettın 8 ay önce Şikayet Et
    garıbanın ekmegıyle oynayana acırsanız zalıme mukafat mazlumada ezıyet etmıs olursunuz o zalımlere ceza degıl bu ulkede bundan sonra asla ıs yapmalarına musade etmeyın yedı sulalesı dahıl
    Cevapla
  • hakkı dayı 8 ay önce Şikayet Et
    İsim manidar, hiç yabancı gelmiyor.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Ak Gıda'nın çoğunluk hisseleri halihazırda dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Lactalis Group'a Ülker satmış
    Cevapla