Petrol keşiflerinin uzun zamandır seçimlere yönelik "yalan" olduğunu savunan muhalefetten geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti.

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Gabar'daki petrol keşif ve üretim sahalarını ziyaret ettiğini belirterek, "Gabar'da petrol arama ve üretimi konusunda ısrar edilmelidir, ısrar edilmesi doğrudur." dedi.

Uzun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gabar'daki petrol keşif ve üretim sahalarını yerinde görme talebini TPAO yönetimine ilettiğini, yönetimin kabul etmesi üzerine bu hafta saha ziyaretlerini gerçekleştirdiğini anlattı.

TPAO yönetimine teşekkür eden Uzun, "Bu medeni tutumun tüm kurumlara örnek olmasını dilerim." ifadesini kullandı.

Yetkililerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce açıkladığı üretim hedefine ulaşabileceklerine olan inançlarını dile getirdiklerini aktaran Uzun, "Üniversitelerimizden birine bu sahaların açılmasını ve detaylı bir bağımsız raporlama yapılmasını öneriyorum. İki günlük saha ziyaretim sonrası şahsi kanaatim, proje riskler barındırıyor ama bu risk alınmalıdır. Dünyanın her geçen gün enerji krizine doğru sürüklendiği bir dönemde, umut vadeden böyle bir projede ısrar edilmelidir. Enerji bağımsızlığı meselesi bana göre Türkiye'nin hayati meselesidir. Bu iki nedenden dolayı Gabar'da petrol arama ve üretimi konusunda ısrar edilmelidir, ısrar edilmesi doğrudur." diye konuştu.

Yorumlar 76 Yorum Var
  • Köroğlu 21.08.2023 23:31
    Teşekkürler vekilim
  • Koroglu 21.08.2023 23:29
    Bu ülkeye bir hizmet getirenin yoludayiz yüz yıldır o petrol orda yatmisda biz neden ele avuç aç misiz
  • Misafir 20.08.2023 19:48
    Vekilimize bu guzel incelemelerden dolayı teşekkür ederim.
  • Salih Yılmaz 20.08.2023 15:11
    Son yapılan geniş çaplı araştırmalarda ağır depresyon yetişkin hastalarının yaklaşık yüzde 70 i Tele 1 ,Halk TV ve Sözcü TV izleyicisi, iyi ki yalan rüzgarı estiren bu kanalları silmişim.
  • Mehmet Er 20.08.2023 15:10
    Millî gururumuz, Türk İslâm dünyasının gururu TOGG a maket diyen zihniyet hâlâ yalana devam ediyor, onların yalan ağzına yuva yapmış, Rabbim Türk İslâm düşmanlarına fırsat vermesin Amin
Daha fazla yorum görüntüle