Vatandaşa gizli zam uyarısı! 'Standart gelmeli'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 19.08.2023 10:22 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:49
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları alışveriş yaparken gramaj hilelerine karşı dikkati olmaları yönünde uyardı.

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken Palandöken, özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticilerin kar marjlarını artırmak için ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanılttığını belirtti.

Palandöken, tüketicinin daha az ürün aldığının farkında olmadan aynı miktarda para ödediğini ifade ederek, "Bir nevi gizli zam yaparak tüketiciyi mağdur ediyorlar. Vatandaş bu konuda bir hile veya haksız uygulamaya maruz kaldığında yasal haklarını korumalı. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    Boş denetleme yetersiz ceza yani boş muhabbet
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    gizliye ne gerek var toptancı ve market hergün bindiriyor piyasa fireni patlamış kamyon gibi
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    eee devlet nerede denetimlerde sık ve temiz ALLAH tan korkanlardan olmalı onlar ön vermese bunlar yapılamaz
    Cevapla
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    Bu sıcakta uğraşmazlar, onlar sadece tarihi geçmiş mi ? ona bakar geçer...
    Cevapla
  • ysd 8 ay önce Şikayet Et
    Doğru mesala500 gr dan az şampuan olmaz tereyağ peynir paket gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle