SPK'den 13 kişiye geçici işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 13 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

SPK'den 13 kişiye geçici işlem yasağı
SPK'den 13 kişiye geçici işlem yasağı
GİRİŞ 18.08.2023 21:08 GÜNCELLEME 18.08.2023 21:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

SPK bültenine göre kurul, Avrupa Yatırım Holding AŞ (AVHOL) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/2 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 13 isme yasak getirdi.

Kurul, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla söz konusu isimlere 21 Ağustos itibarıyla borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Qwerty 8 ay önce Şikayet Et
    Hepsi ne olduğunu iyi biliyor da. It iti ısırmıyor işte. Herkes nemalanmış belli ki. Kanun çok açık. Amaaaaa gel gelelim ceza yok. Güzel ış. Demeli ki birbirlerini korumuşlar. O cezayı uygun görenleri de bir içeri alsınlar bakalım. Yok mu suç duyurusu kabul edip bakacak hiç kimse. Hep söyledim. Küçük yatırımcı boş işler ile uğraşıyor.
    Cevapla
  • Helal 8 ay önce Şikayet Et
    Hepsi danışıklı bu işler,aynı terane yıldık artık milleti iş adamına sıkdır ondan sonrada müdahele ettim dersin.boscha niye yapamıyorsun adamlar dürüstte ondan.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Mason locasına kayıtlı casus holdinglere yerleşmiş kitleyi temizleyin Türkiye ekonomisi şaha kalkar
    Cevapla
  • Dadaş 8 ay önce Şikayet Et
    Spk dan zarar açıklayan yatırımcıyı usandıran şirketlerin hesaplarının ciddi bir şekilde incelemesini rica ediyorum.Örneğin sılver kzbgy mndrs
    Cevapla
  • CemOOOOOOOOOO 8 ay önce Şikayet Et
    Borsadan haksız kazanç sağlamak, nitelikli dolandırıcılıktır. Ağır hapis cezası olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle