Altın 5 ayın dibinde

Global altın piyasalarında ons altın fiyatları 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

GİRİŞ 17.08.2023 08:46 GÜNCELLEME 17.08.2023 08:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları, FOMC tutanakları sonrası güçlenen ABD dolarının ve ABD Hazine kağıdı getirilerindeki artışın etkisiyle 5 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Onst altın, 15 Mart'tan bu yana ilk kez 1.888,30 doları gördü. Asya seansında düne göre yüzde 0,11 artışla 1.893,89 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanakları, "çoğu" politika yapıcının enflasyonla mücadeleye öncelik vermeye devam ettiğini gösterirken, "bazı katılımcılar" faiz oranlarını çok fazla yükseltmenin ekonomi üzerindeki risklerinden bahsetti.

City Index'in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, "FOMC tutanakları ABD dolarının ve getirilerinin daha da güçlenerek altın üzerinde baskı oluştursalar da, bugün spot altın fiyatları için geçici istikrar işaretleri var. ABD getirileri ve dolar endeksinin önemli yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle potansiyel bir dönüm noktasına yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Analistler, ons altın için destek olarak 1879 doları işaret ediyorlar. Buranın kırılması halinde ise 1843 dolara doğru bir hareketi önü açılabilir. Yukarı hareketlerde ilk direnç 1896-1900 aralığı, buranın aşılması halinde 1913-1918 dolar aralığına bir toparlanma gelebilir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Eylülde yükselecek her yıl böyle olur. boşaltıyorlar sonra kasaları dolduracaklar çıkacak onsu 2000 doları bulur bu da en az 100 tl gr bazında artış demektir. Döviz sabit kalmak şartıyla
    Cevapla
  • 3477 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ilk önce düşmesi gereken altın değil dolar.
    Cevapla
  • 3477 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ilk önce düşmesi gereken altın değil dolar.
    Cevapla
  • 3477 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ilk önce düşmesi gereken altın değil dolar.
    Cevapla
  • Sınır konsun: 8 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki takip sitelerinin eğrilerine bakın. Hiç öyle birşey yok, hep artıyor. Kuyumcuların alış-satış arasındaki kar payı o kadar geniş ki; 3-5 aylık artışta bile alan kar edemiyor, kazanan hep kuyumcu. Risk almıyorlar. Alı-satış arasında belli bir kar payı sınırı getirilmli, o yüzdelik payın üstünde satış yapan cezalandırılmalı. Zaten ne sattıkları, ne kadar vergi verdikleri meçhul.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle