Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli ve milli sonda roketinin İğneada'da başarıyla fırlatılarak test edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimizle geliştirilen sonda roketimiz, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı. Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak Roketsan tarafından geliştirilen roketimizin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun.'' denildi.

HALUK GÖRGÜN: ÇOK ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ DAHA AŞTIK

Çok önemli bir eşiğin aşıldığını belirten Savunma Sanayii Başkan Haluk Görgün, "Yerli ve milli roket teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık. Başarıyla fırlatmasını gerçekleştirdiğimiz roket teknolojilerimiz sayesinde uzay çalışmalarımız çok büyük bir ivme kazanacak. Düşünen, tasarlayan, geliştiren, üreten ve yöneten Roketsan' ımızın tüm çalışanlarına teşekkür ederim. İnsanlığın hakim tepesi uzaya da yüksek teknolojilerimizi daha fazla taşımaya ve şirketlerimizin hedeflerine ulaşmaları için onlara destek olmaya kararlıyız. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar 68 Yorum Var
  • Hasan 13.08.2023 13:28
    Uzay için Birleşik Arap Emirlikleri BAE ile Bilgi paylaşımı noktasında ortaklık kurulabilir.BAE Mars'a uzay aracı göndermiş bir ülke;Onların hem tecrübesinden hemde Ortaklık sermaye aktarılmasından faydalanmalıyız.
  • Atacan 13.08.2023 13:28
    Vatan millet adına yapılan her çalışma takdire şayan LAKIN insan yetiştirmede çok gerilerdeyiz. Vatanına, milletine, örfüne, dinine, geleneklerine bağlı, geçmişini çok iyi bilen, geleceğe iyi hazırlanan, dünya ve düzenini iyi analiz edip buna göre stratejiler geliştiren insanlar yetiştirmeli ve uygun alanlarda yerleştirip desteklemeliyiz.
  • Furkan Ergun 13.08.2023 11:51
    Yorum yapanların çoğu maddiyat üzerine. Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler. (Çiçero)
  • Kkkıııjjhh 13.08.2023 11:42
    Haçlı terörist artığı Türk ve Müslüman düşmanı vatan haini kalleş vatikan çocukları yüzyıllık malaklık yetmemiş malak soylulu vatikanyanlar çocukları na
  • izzet 13.08.2023 11:35
    Ülkemizin sınırları kevgire dönmüş ve ülkemiz her ülkeden resmen göçmen istilası altındayken bu tür haberler bu beka sorununa çare olmuyor çünkü her gün yığınla göçmen geliyor yeni gelenler iş ararken konuşma fırsatı buluyoruz yeni geldiklerini söylüyorlar şu an Afrikalılar yoğun geliyor . bu göç sorunu hal olmadan hiç bir şeyin anlamı yok .
Daha fazla yorum görüntüle