Dünya Bankası'ndan Nijer kararı! Ödemeler durduruldu

Dünya Bankası, Nijer’deki darbenin ardından özel ortaklıklar dışındaki Nijer operasyonları için ödemelerin durdurulduğunu duyurdu.

GİRİŞ 03.08.2023 00:07 GÜNCELLEME 03.08.2023 11:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Nijer’de 27 Temmuz’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından Dünya Bankası da harekete geçti.

"DÜNYA BANKASI ÖDEMELERİ BİR SONRAKİ DUYURUYA KADAR DURDURMUŞTUR"

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Dünya Bankası, yaşanabilir bir gezegende yoksulluktan arınmış bir dünya oluşturmak için barış, istikrar ve hukukun üstünlüğünün temel olduğuna inanıyor. Nijer'de demokratik olarak seçilmiş hükümeti devirme çabalarından endişe duyuyoruz. Buna cevaben, Dünya Bankası ihtiyatla devam edecek olan özel sektör ortaklıkları dışındaki tüm operasyonlar için ödemeleri bir sonraki duyuruya kadar durdurmuştur” denildi.

Nijer’deki durumun yakından izlemeye devam edeceği aktarılan açıklamada, “Nijer halkı için yaşam kalitesini ve fırsatları iyileştirme tutkusuyla hareket ediyoruz.” denildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • İhtiyar Delikanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Birileri bunların nasırına acayip basmış
    Cevapla
  • yerli ve milli 8 ay önce Şikayet Et
    Demek ki darbeyi yapanlar abd ve ab yanlısı değilmiş..
    Cevapla
  • komodor1453 8 ay önce Şikayet Et
    kan emici avrupa degolun afrikadan
    Cevapla
  • hüseyin 8 ay önce Şikayet Et
    bakın nijer bir karar verdi karşılığı hemen geldi. bize ve islama yapılanların karşılığı neden hemen cevap bulmuyor. bu kadar mı aciz bir ülkeyiz. yaptırım yiye yiye yaptırım uygulamayı öğrenmemiz lazımdı ama malesef. haala yapılanı yutma huyumuzdan vazgeçmemişiz.
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    İslam dünyası kendi ödeme sistemini oluşturmadıkça, kendi barış gücünü kurmadıkça ABD BATI YAHUDİ elinde oyuncak olmaya devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle