Bakanlıktan plastik poşet kararı! Yürürlüğe girdi

Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Böylece, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı.

GİRİŞ 02.08.2023 10:59 GÜNCELLEME 03.08.2023 09:09
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 1 Ağustos 2023'den itibaren alınacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Böylece, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı.

Lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç, plastik, cam, metal, ahşap, kompozit ambalajları için geri kazanım katılım payı tutarlarında da düzenleme yapıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Haklı 8 ay önce Şikayet Et
    Bir kısım insan var. Onlar mutlu olamaz. Her sete itiraz eder. Hayatları boyunca yaptıkları bu. Bak kendilerine bir işe yaramaz. Devlet, 30 milyon maaş akan, Sümüğü aksa ambulans çağıran, Devlete işe girmişken israfından, Belediyelerin, sanatçı bozuntuları verdiği reklam, konser paralarindan bunalmış. Daha nice ısrarla. Fakirler değil, zenginler doymuyor.
    Cevapla
  • Xxxxx 9 ay önce Şikayet Et
    Emeklilere çok büyük jest.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yapmaya çalıştıklarını anlayan var mı?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    meyve sebze poşetleri şeffaf olanlar ücretsiz. market poşetine gerek varmı. çok nadir alıyorum market poşetini. şeffaf poşetlerde çöp poşeti olarak kullaniyoruz. etrafta tarlalarda bahçelerde artıp poşet göremiyoruz. soda şişeleri alkol şişeleri izmaritler pet şişeler var etrafı kirleten..onlarada bir el atsınlar artık
    Cevapla
  • Evvel zaman 9 ay önce Şikayet Et
    Çok büyük kolaylık oldu. Buna da zam gelseydi. Ne yapardık artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle