FED'in faiz kararı sonrası Borsa İstanbul tarihi rekor kırdı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,66 değer kazanarak günü 6.856,11 puandan tamamlayarak rekor seviyeden tamamladı.

FED'in faiz kararı sonrası Borsa İstanbul tarihi rekor kırdı!
FED'in faiz kararı sonrası Borsa İstanbul tarihi rekor kırdı!
GİRİŞ 27.07.2023 18:27 GÜNCELLEME 27.07.2023 18:31
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 112,25 puan artarken, toplam işlem hacmi 145 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,07, holding endeksi yüzde 1,70 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 9,54 ile finansal kiralama, faktoring, tek gerileyen ise yüzde 0,87 ile madencilik oldu.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasının ardından pozitif seyrediyor.

Analistler, Powell'ın verilere bağlı kalacaklarını vurgulamasının, yatırımcıları Fed'in bir sonraki hamlesi konusunda kararsız bıraktığını belirterek, Powell'ın ekonomide artık resesyon beklemediklerini de dile getirdiğini anımsattı.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi’nde enflasyonun azalma eğilimi göstermekle beraber çok uzun süre çok yüksek seviyede kalmaya devam etmesinin beklendiği belirtti.

ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 2,4 büyüyerek beklentileri aşarken haftalık işsizlik başvuruları ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 22 Temmuz ile biten haftada 221 bine gerileyerek 5 ayın en düşük seviyesine indi

Powell'ın açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerin ardından Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde 25 baz puan faiz artırma ihtimali yüzde 24'e çıktı.

Yarın yurt içinde ekonomik güven endeksi, dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası faiz kararı, Almanya'da enflasyon, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.900 seviyesinin direnç, 6.700 ve 6.600 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    FAİZ artışı bizi sömürüyor
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    sistem güzel oturtulmuş birde keriz rekoru
    Cevapla
  • murtaza 8 ay önce Şikayet Et
    bırakın bu ayakları parayı bulan milyonları olan al ,satçılar,garibanın parası yükselecek diye aylarca borsada yükselecek deyipte yükselmiyen ve daha sonra zararına bozanların paraları zenginlere gidiyor
    Cevapla
  • Dogruyu bulmak 8 ay önce Şikayet Et
    Abdulhamit han hz.leri abd ingiluz ve avrupaliların tersini yaparak başarilı oldu. Tarihte net belli. Bizim mb da tersini yaparsa ekonomiyi kurtarır yoksa helal olur. Fed bunu Bu sadece müslüman devletler icin oyun, IMF de faizler yükselsin orta asya ve afrikadaki deevletleri sömürmek icin, mazereti mantikli gösterip yükseltmek
    Cevapla
  • Halil 8 ay önce Şikayet Et
    Bu rekor dedikleriniz kime faydası var.Yahu parayı kazanan kim?Kim bu parasına para katanlar?(Bizim için züğürt tesellisi)
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın misafir aynı terennanelerle kandırılan milyonlar abd de üç beş zibidinin kucağında. Devletleribile bu şirketlere mahkum. Neyi üretmeyi 6 katına çıkartmışlar da neden değerleri 6 kat artmış bu boş şirketlerin bir yılda? Türke hisseleri, konut yatırım aracı değildir diye pompalayın; yabancılara bol bol tapu verin. Tapu kiminse toprak onun unutmayın! Bu gidişin altında kalırız.
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Borsa şirketlere çok küçük paralarla ortak olabileceğiniz, genel kurul toplantılarına katılabilmenize de böylece imkan tanıyan, yeterince hisseniz varsa yönetim kuruluna da girmenizi sağlayan, yıllar içinde birikimlerinizin değeri katlanarak çalışarak kazandığınız helal paranızı şirketin kar yaparak hisse değerinin artarak paranızın hayal edemeyeceğiniz seviyelere yükselmesini sağlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle