Merkez Bankası faiz kararını duyuracak: Faiz artışı olacak mı?

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak.

GİRİŞ 20.07.2023 01:23 GÜNCELLEME 20.07.2023 09:39
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre temmuz ayı faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak.

BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Toplantıya yönelik beklenti anketi 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlanırken, politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,5 ile yüzde 21,5 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

GEÇEN AY 15'E YÜKSELMİŞTİ

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,5 oldu. Geçen ay, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanan Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 41
  • Haber7 okuru. 9 ay önce Şikayet Et
    Selvi nin dediği olur. Azıcık artar hali ile döviz fırlar. Amaç da dövizi yükseltmek değil mi zaten. Araplar getirip dolar bozduracak daha.
    Cevapla
  • MUHAMMED ALPARSLAN 9 ay önce Şikayet Et
    Ne değişiyor fark eden ne döviz artsa her şeye zam mağdur fakirfukara kazanan zengin faiz yükselse kazanan zengin maliyet artıyor bahanesi gene herşeye zam kazanan gene zengin yani her iki durumda mağdur olan soyulan fakirleşen sabit gelirli emekli heleki 7500 tl ye talim eden emekli. Gerisi laafı güzaf boş laf
    Cevapla
  • elın mışk 9 ay önce Şikayet Et
    2 ay çenelerini kapatsınlar dolar 10 kesin çözüm her açıklamada döviz fırlıyor
    Cevapla
  • pusula 9 ay önce Şikayet Et
    tabi ki olacak, sahte bir ekonomistin saçmalıklarıyla ülke yönetile bilir mi?
    Cevapla
  • birgaripkulmusa 9 ay önce Şikayet Et
    Faiz ne olur bilmiyorum ama dolar sert düşecek 10 güne kalmadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle