Yorumsuz: 650 Bin TL'ye kiralık daire

Ev fiyatlarındaki fahiş artışla birlikte kiralarda inanılmaz boyutlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde istenen kiralar vatandaşı şaşkına çeviriyor. Öyle ki İstanbul'da bulunan bir daire için 650 Bin TL aylık kira isteniyor.

GİRİŞ 19.07.2023 10:54 GÜNCELLEME 19.07.2023 11:04
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Kiralardaki artış bir süredir Türkiye'nin gündeminde. Derme çatma bodrum katlarında bile kira ücretleri 15 bin TL'ye kadar çıkarken; lüks dairelerin kiraları da uçtu.

Bir hafta içinde kirası 2 bin lira yükseldiBir hafta içinde kirası 2 bin lira yükseldi

650 BİN TL KİRA İSTENİYOR

Şişli'de bulunan 7 odalı bir daire için aylık 650 Bin TL kira isteniyor. İnternette yer alan ilanı görenler ilk başta gözlerine inanamasa da başka sitelerde de benzer ilanlarla karşılaştı. 4+1 daire için 390 Bin TL ve 300 Bin TL gibi aylık kiralar isteniyor.

Kiracıya yönelik cinsiyet ayrımcılığına dev ceza!Kiracıya yönelik cinsiyet ayrımcılığına dev ceza!

SEBEBİ NE?

TV 100'e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, ilan sitelerinde yer alan dairelerin yüksek kira fiyatlarını serbest piyasaya bağlıyor. Üst limiti olmayan gayrimenkullerde ev sahiplerinin istediği rakamları yazdığını ve aracı firmaların da istediği rakamları ev değeri olarak sunduğunu belirten Kırmızıtaş, alıcıların bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti.

"ALICILAR BİLİNÇLİ HAREKET EDERSE FİYATLAR AŞAĞI İNECEKTİR"

Kırmızıtaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"6+1 bir daireden bahsediyoruz, Boğaz manzaralı ama ev bile değil daireden bahsediyoruz. Yani bulunduğu katta da tek değil. Aylık kirası 650 bin TL. İnternet sayfaları, mevcutta bir kontrol olmadığı için 390 Bin TL'lik daireyi ertesi gün 550 Bin TL'ye de sunabilir. Her evin bir değeri var, alıcılar bilinçli hareket ederse o fiyatlar otomatik olarak aşağı inecektir."

KAYNAK: TV100
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 191
  • İrfan 9 ay önce Şikayet Et
    Bence daireyle beraber sundukları başka hizmetlerde vardır
    Cevapla
  • Çoban Ahmed 9 ay önce Şikayet Et
    İnsan laik olmazsa devlet laik olamaz! Devleti kuran insandır, kanunlarını ya Allah belirler ya kul. İnsab laik görüşesahip olmasa devleti kim laikyapacakı? Komunizm, faşizm, aklına ne geliyorsa hepsi laiktir! o halde komunist te laiktir, faşist te laiktir! Fakat müslüman laik olamaz! Çünkü o Allahın kanunlarıyla yaşamak ister ve devletini de ona göre kurar!
    Cevapla
  • Memik 9 ay önce Şikayet Et
    Ak Partinin mevzuyla alakaı ne misafir? Ak Partiyi nerden çıkardın? Ak Part'ye karşı alerjin var belli, her yerde AkParti görür olmuşsun. Yukardaki yazıda Ak Partinin adı geçiyor mu? Okumayı bilmiyorsan yazmayı sonraya bırak!
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun sen? Laiklik demek, ak partili olmayanların da müslüman olma hakkı demektir. Sana göre senin partinden olmayan herkes kafir bu mu senin müslümanlığın? Dünyadan haberin yok cahil cahil konuşuyorsun. Allah'ın kanunu sanıp dünya serbest ekonomisinde faiz düşürünce müslüman mı oluyorsun? Sen faizi kaldır dünya kaldırmadı dünyadan nasıl borç alacaksın?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    maliye ne işe yarıyor gidin tespit edip vergiye boğun bakalım elmi yaman belmi yaman.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Maalesef tam tersi durumlar da var kiracimiz 160 metre kare merkezi konumdaki evimde 4000tlye oturuyor yüzde 25 hakkını kullanıyor.
    Cevapla
  • Sezgine 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah.. hangi şehirde?
    Cevapla
  • Mehmets 9 ay önce Şikayet Et
    Sistem bir kiralık ev var vatandaşında 1 kiralık eve ihtiyacı ev sahibi aynı zamanda Tüccar veya esnaf kiralık eve ihtiyacı olan vatandaşta toplu bir para var o toplu parayı ev sahibine veriyor yaptıkları anlaşmaya göre kira ödemeden en az 2-3 yıl kalıyor süre sonunda evden çıktığında verdiği toplu parayı geri alıyor Ev sahibi de Aldığı bu toplu para ile ticaret yapıyor iş kuruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle