TESK'ten marketlerin "otomat satışları"na tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf saat 22.00'de dükkanını kapatırken zincir marketlerin otomatlar ile 7 gün 24 saat satış yapmasının haksız rekabete yol açtığını bildirdi.

TESK'ten marketlerin "otomat satışları"na tepki
TESK'ten marketlerin "otomat satışları"na tepki
GİRİŞ 17.07.2023 09:25 GÜNCELLEME 17.07.2023 09:25

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, zincir marketlerin ülke genelinde on binlerce mağaza açmasının yanında otomatlarla da 7 gün 24 saat satış yapmasının "ahlaki olmadığını" belirtti.

Uygulamanın küçük esnafı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafımız saat 22.00'de dükkan kapatırken bazı zincir marketlerin otomatlarla 7/24 satış yapması piyasada çok büyük bir haksız rekabet oluşturuyor. Esnafımız dükkanın önüne fazladan bir kasa koyduğunda bile kolluk kuvvetleri tarafından ceza verilirken zincir marketlerin her türlü emtiayı otomata koyması adil değil.

Anayasa'nın 173. maddesinde de belirtildiği gibi esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler alınmalıdır. Bunun için de yıllardır kangren haline gelen Perakende Yasası düzenlenerek zaman kaybedilmeden bu kuralsızlığın önüne geçilmelidir. Esnaf ve sanatkarımızın ışığını söndüren bu mağduriyet acilen giderilmelidir."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL