Google, işten çıkarmaları arttırıyor

Kısa süre önce Alphabet Workers Union-Communications Workers of America (AWU-CWA) ile sendikalaşma yönünde oy kullanan yaklaşık 80 Google çalışanı, geçen hafta işten çıkarılacaklarını öğrendi.

Google, işten çıkarmaları arttırıyor
Google, işten çıkarmaları arttırıyor
GİRİŞ 15.07.2023 10:53 GÜNCELLEME 15.07.2023 17:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Grup, bu hafta haklarını korumak için çalışmalara başladı. Sendikalaşma isteği ile bir çok grev ve çalışma yürüten çalışanlar işten çıkarılacaklarını duydular.

Ekibin Ağustos ayında işini kaybetmesi planlanan genel yazarlarından Casey Padron bugün Engadget’e “Bu işten çıkarma misilleme kokuyor,” dedi.
Kıdemli Yazar ve Alphabet Workers Union-CWA üyesi Julia Nagatsu Granstrom, “Geçen hafta, yakın zamanda sendikalaşmış yaklaşık 120 Google Yardım çalışanımızdan 80’inin işten çıkarılacağına dair haberler aldık” dedi.

“Hem Google’ı hem de Google’ın bir alt yüklenicisi olan Accenture’ı işten çıkarma konuları da dahil olmak üzere çeşitli temel talepler üzerinde müzakere etmek üzere pazarlık masasına getirmek için Alfabe İşçi Sendikası-CWA’nın üyeleri olarak örgütlenme hakkımızı kullandık. Sonuna kadar savaşacağız” ifadeleri yer aldı.

Teknoloji sektöründe işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor ancak bu durum aslında çoğu insana zarar da veriyor. Koronavirüs ile başlayan kesintiler ve maddi zorluklar çoğu açıdan şirketlerin zorlanmasına sebep oldu ancak ne yazık ki işverenden çok çalışanın hakkının daha fazla yenmesi söz konusu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    tüm yazlımcılar bilgisayar mühendileri birleşip bu robotik yapay zeka sistemini çökertmeli insanlar işsiz kalacak. google apple ve microsoftun çökmesi lazım. varsın 30 yıl geri gidelim huzur olsun.
    Cevapla