Merkez Bankası rezervleri açıklandı! Artış sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 7 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 829 milyon dolar artarak 110 milyar 416 milyon dolara ulaştı.

GİRİŞ 13.07.2023 15:36 GÜNCELLEME 13.07.2023 15:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 7 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 2 milyar 681 milyon dolar artışla 69 milyar 836 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 27 Haziran'da 67 milyar 155 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Söz konusu dönemde altın rezervleri de 852 milyon dolar azalarak 41 milyar 432 milyon dolardan, 40 milyar 580 milyon dolara geriledi.

TOPLAM REZERV 108 MİLYAR DOLARI AŞTI

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Temmuz haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 829 milyon dolar artışla 108 milyar 587 milyon dolardan 110 milyar 416 milyon dolara çıktı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Faizler gerçekten çok yükseldi. Faizden hayır beklemeyin.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ek vergi vs ile daha da artar rezerv. Ama şu bir gercek küçük ve orta ölçekli kobiler paraya ulaşmakta çok zorlanmaya başladı. Bankalar, kredi vermiyor. Sebebi ise BDK nın üstüne atıyor. Paranın akışı kesilip para toplamaya çalışmak ne kadar doğru o başka bşr sorun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Birçok yorum okudum yine ağlama duvarına çevirmiş haberin altını.herkes para kazanabilir ama herkes para kullanamaz.biraz para kullanmayı öğrenmeyi deneyin.hep aynı müsriflikleri yaparak daha fazla para bekleyerek olay çözülmez.sorun sizde.
    Cevapla
  • dedeoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Bir ülkenin Ekonomik zenginliğinin göstergesi Merkez bankasının rezerv çokluğuyla değil, Emekli kesiminin alım gücünün ne kadar olduğuyla ölçülür. Rezervde var ama insanların alım gücü zayıfsa O ülke nakitte stok yaparak piyasa enflasyonunu ve kredi faizlerinin azdırılmasına ön ayak oluyor demektir.
    Cevapla
  • Burhan 9 ay önce Şikayet Et
    Dedeoğlu kendi kafasından ekonomik kural koymuş :)
    Cevapla
  • Sabır 9 ay önce Şikayet Et
    Düşman da bunu istiyor. Elindekini dağıtsın nar gün gelince de dilensin. Kimden ? Bir ülkenin ekonomik zenginliği üretim kapasitesinin tükettiğinden fazla olmasıyla ölçülür. Bunu kapatıp fazla vermeden senin söylediğini yapmak keseyi kurutup gavuru el açmakla sonuçlanır. Inş. Katma değeri yüksek ürünler üretip piyasa yapabilirsek benimde şikayet ettiğim emekli maaşlarına iyi zam olur
    Cevapla
  • Türkiye 9 ay önce Şikayet Et
    Halkın bankalardaki mevduatı 360 milyar dolar bu yüzden fakiriz. Devlet halkına verdiği parayı kullanıp harcayarak tekrar devlete kazandırmazsa devlet hep fakir olacak sonunda halka ait her şeyi satmak zorunda kalacaktır.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Artsa ne olacakki. Ben ödediğim kredi kartı gecikme faizine bakarım. Böyle bir faiz yok ya. Bu kadar mı olur
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ahmet 43 faizden nemalanıyorsun sanırım, öyle konuşmak kolay. Bir maaşla 2-3 Çocuk okutan, kirada olanlar var. Kart nasıl kullanılmasın. Zenginin kartla işi olmaz
    Cevapla
  • Rüzgar 9 ay önce Şikayet Et
    Ahmet43' ün dikkatine; senin tuzun kuru galiba. Kredi kartı kullanmasında aç dursun vatandaş? Bu konularda biraz ciddi olmak lazım!
    Cevapla
  • Mesutto 9 ay önce Şikayet Et
    Bu cevabı ahmet43 e yazıyorum Allah Allah adam çalışıyor kazandığı yetmiyor yeni evli evi olmayan asgari ücretli kirada olan biri nasıl geçinecek asgari ücret 11400 kira 10 bin
    Cevapla
  • Ahmet43 9 ay önce Şikayet Et
    Çözümü var kredi kartı kullanmasan faizinde olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle