Türkiye'ye 25 milyar dolarlık dev yatırım! İş imzaya kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu öncesi Suudi Arabistan, BAE ve Katar’la yapılacak yatırım anlaşmalarının teknik altyapısı tamamlandı. İlk etapta 25 milyar dolarlık yatırım bekleniyor.

GİRİŞ 13.07.2023 07:05 GÜNCELLEME 13.07.2023 09:15
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17-19 Temmuz tarihlerinde çıkacağı Körfez ülkeleri turu öncesinde, Suudi Arabistan, BAE ve Katar’la yapılacak yatırım anlaşmalarının teknik altyapısı tamamlandı.

25 MİLYAR DOLAR

Edinilen bilgilere göre, Körfez’den ilk etapta Türkiye’ye 25 milyar dolarlık bir yatırım beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında bu ülkeler ile Türkiye arasında lojistik, enerji, tahıl, fintek, e-Ticaret, petrokimya alanında anlaşmalar imzalanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’le Körfez ülkelerine yaptıkları ziyaretlerin ‘sıcak para aramak’ için değil, sermaye gücü olan ülkeleri Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etmek amacıyla olduğunu kaydetti.

GEÇİCİ DEĞİ, KALICI YATIRIM ARIYORUZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki ek bütçe görüşmelerinde muhalefetin, körfez ülkelerinden ‘Para arandığına’ dair eleştirilerini cevaplayan Yılmaz şöyle konuştu:

"Elbette dış kaynağa ihtiyacımız var. Bütün ülkeler sermayeyi cezbetmeye çalışırlar. Biz de aynı gayret içindeyiz. Burada sıcak paradan bahsetmiyorum. Sadece faize, kısa vadeli getiriye gelen bir paradan bahsetmiyoruz. Proje bazlı, ‘doğrudan sermaye yatırımı’ dediğimiz, kalıcı, üretime, istihdama, ihracata güç verecek projeleri arzu ediyoruz. Enerjiden savunma sanayiine, sağlık endüstrilerinden başka alanlara kadar ‘Gelin buraya uzun vadeli yatırım yapın’ diyoruz. ‘Geçici gelip sıcak parayla para kazanın, yüksek faizlere gelin’ demiyoruz.

Yaptığımız şey Türkiye’nin fırsatlarını ortaya koymak ve sermaye gücü olan ülkeleri Türkiye’ye daha fazla davet etmektir. Bu da kalkınmakta olan bir ülke olarak bizim en tabii hakkımızdır. Bizim yaptığımız Cumhurbaşkanı’mızın ziyaretleri öncesi teknik altyapıyı oluşturmaktır. Bu ziyaretlerin sonuçların hep birlikte göreceğiz ve ciddi anlamda ülkemize de katkı getireceğine inanıyorum."

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Spree 9 ay önce Şikayet Et
    Thy,botas,telekom,
    Cevapla
  • cevdet 9 ay önce Şikayet Et
    ADANA ceyhan rafineri ve petro kimya yatırımı yapılmalı ,
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Kanunla sağlanan bir yabancı istihdami için 5 TURK İSTİHDAMİ SARTİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLSİN MEVCUT YABANCİ YATİRİMCİLARİN COK AZİ BUNA UYUYOR.
    Cevapla
  • Erdem 9 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi 25 ordan 50 burdan. Yaa bari yatirim yapacaklarsa para onlardan , muhendislik bizden, teknolojiye yatirim yapalim, beraber. İnsaat, otel bu islerden bir sey olmaz.
    Cevapla
  • Fikir 9 ay önce Şikayet Et
    Yatırım Avrupa'dan değil bundan sonra araplardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle