Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası rezervi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir" dedi.

GİRİŞ 11.07.2023 13:33 GÜNCELLEME 11.07.2023 14:29
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervleri ile ilgili Twitter'dan bir son dakika açıklaması yaptı. 

Bakan Şimşek, "26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir" dedi.

"REZERVLERDEKİ ARTIŞ CESARET VERİCİ"

Bakan Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır. 26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir.

'RASYONEL POLİTİKALAR' VURGUSU

Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz"

SUUDİ ARABİSTAN'A GİDİYORLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

Bakan Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

Şimşek ve Erkan'ın birlikte ilk yurt dışı ziyaretinin gerçekleşeceği yarınki görüşmeler kapsamında yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili görüşme yapacak Şimşek'in, temaslarını tamamlamasının ardından 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Recep Kızılırmak 9 ay önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin inşallah
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    GEÇİM SIKINTISI TEKLİFİ : Gönüllülük esasına göre "ZEKAT KAVRAMINI LÜTFEN YASALLAŞTIRIN". "İsteyen müslüman, her yıl malının bir bölümünü gönüllülük esasına göre ZEKAT OLARAK VERECEĞİ, E-devlet üzerinden ve biriktirilen parayı anlık olarak görebileceği, biriken paranın fakir garip gurabaya dağıtılmasında devlet öncülük etmelidir.
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun...
    Cevapla
  • Serkan 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet Şimşek Bey işinini bilir! Mehmet Bey Liyakatli bir ekonmist!
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Evin gerçek degerınden hesaplanacaksa olabilir
    Cevapla
  • Tufanbeylili 9 ay önce Şikayet Et
    Çok sıkı bir AK partiliyim ama çarşıya markete alışverişe gidince acayip muhalif oluyorum, Allah'ım sen aklımı koru.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle