Meclis'in gündemi memur ve emekli maaşı zammı

Meclis'te yeni haftada, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir düzenleme gündemde olacak. TBMM Genel Kurulu, memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

GİRİŞ 10.07.2023 09:31 GÜNCELLEME 10.07.2023 10:32
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Meclis, yasama ve denetim faaliyetlerini yürüteceği yoğun bir haftaya giriyor.

Haftalık çalışmasına 11 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul'da 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklife göre, tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla tüm taşıtlarda 2023 yılı için bir defaya mahsus olarak iki katı MTV alınacak.

COVİD-19 CEZALARI İADE EDİLECEK

Covid-19 hastalığının Türkiye'de yayılmasını önlemek amacıyla kanunlar kapsamında verilen ve 9 Kasım 2022 tarihinden önce tahsil edilen idari para cezaları iade edilecek.

EMEKLİLERE YÜZDE 25 ZAM

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak.

KİRALARDA YÜZDE 25 SINIR

Konut kiralarında uygulanacak kira bedelini yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar uzatılacak.

31 Temmuz itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.

DEPREM HARCAMALARI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 11 Temmuz Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Teklifin komisyonda kabul edilmesinin ardından bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Teklifin yasalaşmasıyla Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapılan harcamalar başta olmak üzere kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira ödeneğin ilgili kamu idare bütçelerine eklenmesi öngörülüyor.

Uluslararası anlaşmalara dair kanun tekliflerinin de Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Dilekçe Komisyonu ise sözcü seçimi için toplanacak.

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ben 7.500 tl emekli maaşı alıyorum bana zam olmayacak mı aynı mı devam edecek öyle diyorlar....
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 9 ay önce Şikayet Et
    kök maaşın 6000 falan sa evet zam olmayacak verilen zam kök maaşına yansıyacak mesela 5000 tl kök maaşın varsa 1250 zam verecek 6250 olcak ama en 7500 almaya devam edeceksin benim gibi
    Cevapla
  • ak genç 9 ay önce Şikayet Et
    yasa teklif edildiği gibi çıkarsa reisin verdiği sözü tumadığı gerçeği yşanır ve yerel seçimde hezimete sebep olur,yasaya emekliyede seyyanen zam eklenmelidir,uyarmadı demeyin.
    Cevapla
  • mete 9 ay önce Şikayet Et
    misafir dünyanın en çok memur ve işçisi bizde ise almasın memuru özel sektör gibi çalıştırsın. 40 yaşında EYT emekli olmasın. oy için yapılıyor so ra altından kalkamıyoruz. Fransa 62 den 64 e çıkardı hiç dinlemedi kimseyi. bizde 40 yaptık
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu görüşmelerde en düşük emekli aylığı 1500₺ iyileştirme ile 8500₺'ye çıkacaktır. Rahat olun.
    Cevapla
  • ufuk 9 ay önce Şikayet Et
    1.derece memur ve emeklilere 3600 ek gösterge sözünü neden tutmuyorsunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle