Bakan Uraloğlu: Kop Tüneli ile konforlu ve güvenlik yolculuk yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kop Tüneli tamamlandığında, vatandaşlarımız zorlu kış şartlarına maruz kalmayacak. Hem konforlu hem de güvenli yolculuk yapacak" dedi.

Bakan Uraloğlu: Kop Tüneli ile konforlu ve güvenlik yolculuk yapılacak
Bakan Uraloğlu: Kop Tüneli ile konforlu ve güvenlik yolculuk yapılacak
GİRİŞ 08.07.2023 21:54 GÜNCELLEME 08.07.2023 21:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ve Bayburt illeri programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kop Tüneli şantiyesindeki çalışmaları yerinde inceledi. 6,5 kilometre uzunluğunda çift tüp inşa edilen Kop Tüneli’nin 4.7 kilometre bağlantı yolu bulunuyor.

Mevcut yolu 6,5 kilometre daha kısaltacak olan tünelin hem güvenli trafik akışı hem de zorlu kış şartlarında ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.

'TİCARET VE TURİZM BAĞLANTISI SAĞLANMIŞ OLACAK'

Bakan Uraloğlu, "Bu proje Kuzey-Güney koridorunda bulunan Trabzon-Erzurum-Bingöl-Diyarbakır aksının önemli bir parçası olup, Erzurum’u Bayburt’a bağlamaktadır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Doğu Karadeniz limanlarının Trabzon, Rize ve Artvin illerinin Güneydoğu ile olan ticaret ve turizm bağlantısı sağlanmış olacak.

'VATANDAŞLARIMIZ HEM KONFORLU HEM DE GÜVENLİ SEYAHAT EDECEK'

KOP geçidi zorlu çetin şartlar nedeniyle vatandaşlara büyük zorluklar yaşatıyordu. Ayrıca karla mücadele ve bakım maliyetleri çoktu. Kop Tüneli ile vatandaşlarımız ağır kış şartlarına maruz kalmayacak. Hem konforlu hem de güvenli seyahat edecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Mehmet Yılmaz 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Ulaştırma Bakanına soruyorum, Rize Erzurum arasındaki ovit tünelinin bağlantı yollarından olan İkizdereden yukarı kısım 22 km.'lik kısmına neden başlamıyorsunuz? Projesi hazır ama ihalesi yıllardır bekletiliyor. Neden?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    yol medeniyettir yol yoksa fabrikada yok yatırımcı gelmez
    Cevapla
  • Ali Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Antalyanın ilçeleri ile bağlantı yolu olan D400 rezilleri oynuyor.Turist ülkesinden uçakla 2-3 saatte antalyaya geliyor.Anyalya hava limanından oteline 3 saatte varamıyor.Turizm için büyük kayıp ve ayıp.Vatandasın çektiği rezillik cabası.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    10 yıldan fazla oldu bir türlü açılamadı kop tüneli sayın bakan bir el atın bu işe
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen ayıp 15 km Zigana bitti bu bitmedi Sabiha gökcen 2.Pist bitmedi Ordu çevre yolu 2.Etap bitmedi
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 9 ay önce Şikayet Et
    Yaparsaaaaa Reis yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle