Bakan Göktaş: 4 milyar lirayı aşan yardım yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Adıyaman'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

GİRİŞ 01.07.2023 17:35 GÜNCELLEME 01.07.2023 17:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, burada düzenlenen AFAD Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Ardından Adıyaman Belediyesi'ne geçen Göktaş'a, depremin 4'üncü gününde kurtarılan 15 yaşındaki Zeynep Bağış çiçek verdi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılıç'tan, kentteki yatırımlar hakkında bilgi aldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluşan Göktaş, Şahinbey Belediyesince Atatürk Bulvarı'nda yapılan çarşıya geçerek, esnafla görüştü.

Bakan Göktaş, Sosyal Marketteki incelemenin ardından gazetecilere, Adıyaman'da depremlerde 8 bin 387 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 17 bin 499 vatandaşın da yaralandığını hatırlattı.

"KALICI BARINMA İÇİN HÜKÜMETİMİZİN ÇALIŞMALARI SÜRATLE DEVAM EDİYOR"

Depremlerin ardından halkın yaralarını sarmak için harekete geçildiğini ifade eden Göktaş, "İl genelindeki konteyner kentlerde 20 bin 56 konteyner halihazırda kurulu vaziyettedir. Yıkıcı depremler sonrasında kentimizde 33 bin 112 bina yıkık, acil yıkılacak ve orta hasarlı durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın bir an önce kalıcı barınma imkanına kavuşması için hükümetimizin çalışmaları süratle devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, vatandaşların bir an önce kalıcı barınma imkanına kavuşması için çalışmaların süratle devam ettiğini dile getiren Göktaş, "Bu kapsamda Adıyaman merkezde 20 bin 482, kırsalda ise 2 bin 45 olmak üzere, toplam 22 bin 527 konutun yapımı sürüyor. İnşallah bu konutlar 1 yıl gibi kısa bir sürede hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

"YARDIMLARIN TUTARI 4 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ"

Göktaş, iş yerleri yıkılan esnafın yeniden ayağa kalkabilmesi için il merkezinde 394 geçici iş yeri ve 57 bireysel konteynerin, Gölbaşı ilçesinde ise 300 geçici iş yeri ve 150 bireysel konteynerin, esnafın kullanımına sunulduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Hükümetimiz, vatandaşlarımızın ilk etapta ayakta kalabilmesi, acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için hane yardımı, taşınma yardımı, kira yardımı gibi nakdi yardımlar yaptı. Yaralara merhem amacıyla yapılan bu yardımların tutarı 4 milyar lirayı geçti. Bakanlığımız da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla Adıyaman'a 59 milyon liralık bir kaynak aktardı. Ayni yardımlar malumunuz Bakanlığımız uhdesinde yürüyen bir organizasyon. İlimizde iki depomuz var, günlük 8-10 arası tır girişi olmaktadır. Depolarımız, sosyal marketlere, köylere, mahallelere, konteyner kentlere, bireysel çadır ve çadır kentlere ihtiyaçları doğrultusunda malzeme vermektedir. İki gezici sosyal market tırla günlük olarak merkez mahallelerde ayni yardım malzemelerinin dağıtımı yapılmaktadır. Arkadaşlarımız bugüne kadar il genelinde yaklaşık 455 bin gıda kolisi dağıtımı yaptı."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • ALPASLAN 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Aile bakanlığında çalışan personelin maaşı asgari ücretin altında kaldı. %45 lik zam bekliyoruz.
    Cevapla
  • Burak 9 ay önce Şikayet Et
    deprem yasanmayan yerlerdede halk bithap dusmeye basladi insanlar gecim sikintiai yuUnden bosaniyor adaletsiz gelir dagilimi halki perisan ediyor siz hala para basip dahada perisan olmamiz icin ugrasiyoraunuz
    Cevapla
  • Gercek Bu Aslı 9 ay önce Şikayet Et
    O doya doya eglenen gecinemeyene nisbet asgari ucretli kirada oturani da düşün herkes adina konuş kurbani burda kesemeyen de var kurbanıni da rabbim kabul etsin tabikide afrika bizden daha muhtac. Fakat burdaki tatil deyil silahi rahimi yapamayan insanı bulup yardim ettinmi. Zenginleyince veren allah almasinida bilir geri.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimizi korusun yüceltsin
    Cevapla
  • Cumhurun Avukatı 9 ay önce Şikayet Et
    Millet AK PARTİ HÜKÜMETLERİ sayesinde FAKİRLİĞİ İYİCE UNUTTU yazıkki iyicede şükürsüzleşti
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAH topunuzun belasını mutlaka verecek ama belaya uğradığınızda bizlerede sirayet ettireceksiniz.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 9 ay önce Şikayet Et
    Çok şükür cebimiz para gördü, tatilden yazıyorum. Allah razı olsun bakanım.doyasiya eğleniyoruz geziyoruz. Kurbanı Afrikali kardeşlere bağışladım insallah.sag olun. Var olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle