Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,0660 seviyelerinden işlem görüyor.

Dolar güne yükselişle başladı!
Dolar güne yükselişle başladı!
GİRİŞ 30.06.2023 11:48 GÜNCELLEME 30.06.2023 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 26,0502'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,0660'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 28,2830'dan, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kazancıyla 32,9350'den satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 103,4 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0850 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın hafta boyunca "şahin" tonlu yönlendirmeleri ve açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişelerini hafifletmesiyle dolara talebin arttığını söyledi.

Dün açıklanan verilere göre ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme kaydederken, Fed'in dün açıkladığı stres testinin sonuçları, ABD'deki 23 büyük bankanın şiddetli bir resesyonu atlatmak için iyi konumda olduğunu ve resesyon sırasında bile hane halkı ile işletmelere kredi vermeye devam edebileceğini göstermişti.

Söz konusu gelişmelerin Fed'in faiz artırımına ilişkin elini kuvvetlendirdiğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 87'ye çıktığını bildirdi.

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ve işsizlik, ABD'de kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Doların hic bir foksiyonu kalmayacak az kaldı tepe taklak olmasına bunlar hep şişirme fiyat
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Siz verin yetkiyi, bu faizle dolarla nasıl uğraşıyor görün. 20 senedir aynı masal. Bayrak inmez, ezan dinmez derken, ucuzlayan ülkeyi bir bakmışsınız israilliler satın almış haberiniz olmayacak. BAE ve katarlılar ABD ve İsraile çalışıyor alooo, kandırıyorlar hepinizi uyanın artık.
    Cevapla
  • mehdi 9 ay önce Şikayet Et
    bayram günü piyasalar kapalı pazartesinden sonra dolar altın yükselir memur zammından sonra 35 40 ı bulur altın gr 3bin olur
    Cevapla