'Sakin kent'in nüfusu 100 bini geçti

Muğla’da Kurban Bayramı tatilinin en fazla rağbet gören tatil beldesi "sakin kent" unvanlı Akyaka Mahallesi'nin 3 bin olan yerleşik nüfusu, bayramın ikinci gününde 100 bini geçti, denizde ve yollarda adım atacak yer kalmadı.

'Sakin kent'in nüfusu 100 bini geçti
'Sakin kent'in nüfusu 100 bini geçti
GİRİŞ 29.06.2023 21:30 GÜNCELLEME 29.06.2023 21:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Azmağı ile sörf alanı ve sahili ile Muğla’da günübirlik tatilcilerin en fazla rağbet gösterdiği Ula’nın ‘sakin kent’ unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki yoğunluk dron ile görüntülendi.

Sahil, Kadın Azmağı ve Akyaka girişinde adeta insan seli yaşanırken, mahalle içinde araçla hareket etmek neredeyse imkansız hale geldi.

Sabah erken saatlerde İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak gibi yakın illerden araçları ile Akyaka’ya gelen vatandaşlar, çeşitli aktiviteleri yapma imkanına sahip. Yüzmek ve güneşlemek isteyenler sahile, Kadın Azmağında tekne turu yapmak isteyenler küçük elektrikli tekneler ile tekne turuna çıkıyor. Akyaka’nın bir başka önemli aktivitesinin yapıldığı bölge ise Akçapınar sahilinde rüzgar sörfü.

İzmir, Aydın ve Denizli istikametinden gelen araç sürücülerinin giriş yaptığı Sakartepe rampasında karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Saat 16.00 itibari ile günlük 31 bin aracın giriş yaptığı Akyaka’da bu yoğunluğun yaz ayları boyunca devam etmesi bekleniyor.

Akyaka’ya Manisa’dan gelen bir sürücü, "Bir saattir Akyaka’ya inemedik. Hep İzmir’e gidiyorduk, Bu bayram değişiklik yapalım dedik ama İzmir’in gözünü seveyim” derken, bir başka sürücü, “Eskiden Akyaka böyle değildi, bir saattir Menteşe Kötekli’den buraya bir saatte geldik” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Böyle rezalete birde tatil diyorlar adım atacak yer olmayan yerde bir şişe suyun 50 tl ye satıldığı yerde koyun koyuna zar zor denize girmek için bin bir rezillik çekip sonra tatil yaptım deyip havalara giren bir milleten ne beklenir.
    Cevapla
  • Güzel insan 9 ay önce Şikayet Et
    yüce Allah bizlere akıl vermiş ama aklını kullanan ne kadar insan var dimi,şaka gibi..aç gözlü insanoğlu varı yoku hava atmak desinler diye yaşamak.ne kadar da zavallıyız kimse farkında değil
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    belki soğan aramaya denize gitmişlerdir
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bayramı tatil zannedersen olacağı bu
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bir millet edepten uzaklaşırsa tablo bu olur bu günler iyi günler emmioğlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle