Ekonomide yeni yol haritası bu hafta çizilecek

Ekonomi yönetiminin değişmesiyle birlikte, ekonomide atılacak adımlar merak ediliyor. Peki ya faiz politikasında bir değişiklik olacak mı? Merkez Bankası'nın kararı nasıl olacak? Takvim nasıl işleyecek?

Ekonomide yeni yol haritası bu hafta çizilecek
Ekonomide yeni yol haritası bu hafta çizilecek
GİRİŞ 14.06.2023 11:58 GÜNCELLEME 14.06.2023 11:58

Seçimin ardından ekonomi yönetimi değişti ve ekonomide atılacak adımlar merakla bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığına ise Hafize Gaye Erkan getirildi.

Piyasalar ilk olarak faiz politikasında bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor.

Merkez Bankası kararını önümüzdeki hafta perşembe günü açıklayacak.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ TOPLANTI ÇOK KRİTİK’’

Merkez Bankası'nın toplantısının kritik olacağını söyleyen Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, "Muhtemelen ortodoks politikalara dönmek için sıcak davranacağını tahmin edebiliyoruz. Soru dönüp dolaşıp ne kadar alanı olura geliyor. Önümüzdeki haftadaki toplantı çok kritik olacak, yeni başkan yeni ekip gelmiş, piyasalar zaten hep bir test ederler duruşunu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu hafta perşembe günü ise Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık yapacak. Toplantıda Orta Vadeli Program'da yapılacak güncelleme de konuşulacak.

Cuma günü ise Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bankacılar ile birlikte olacak.

''İÇERİYE NASIL DÖVİZ ÇEKECEĞİZ''

Demiralp, "İçeriye gelen dövizi merkez bankasının çekmesi lazım, atmak yerine tam tersini yapacağız, içeriye döviz nasıl çekeceğiz? Türk lirasını nasıl cazip hale getireceğiz? Kendi varlıklarımızı geleyim karşılık alayım diyebilmeleri için faiz artıracağız." dedi.

Ekonomi yönetimi 2024 ve sonrası için dökümanları hazırlamaya başladı. 15 Temmuz'dan itibaren bütçe için resmi görüşmeler başlayacak.

Ek bütçe için de çalışma yapılabileceği belirtiliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.