İstanbul Havalimanı'nda "Şampiyonlar Ligi Finali" rekoru

İstanbul Havalimanı'nda bugün planlanan toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekorunun kırılması bekleniyor.

GİRİŞ 11.06.2023 16:05 GÜNCELLEME 11.06.2023 17:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı'nda, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali dolayısıyla üst üste uçuş rekorları kırıldı.

Dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gösterilen final için tarifeli ve tarifesiz uçuşların yanı sıra özel jetlerin büyük bölümüne ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'nda ilk olarak 9 Haziran Cuma günü iniş kalkış yapan uçak sayısı bin 594 oldu. Bu rakam ile Türk sivil havacılık tarihinde 24 saat içerisinde bir havalimanındaki en yüksek hava trafiği gerçekleşti.

Dün oynanan finalin ardından bugün ise dönüş yoğunluğu başladı. Ziyaretçilerin geri dönüşleriyle bu alandaki yeni rekor, bugün planlanan toplam bin 749  uçuş olarak kayıtlara geçmesi bekleniyor. Bugünkü uçuşlarda ise toplam 250 bin 977 kişinin seyahat etmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVALİMANI 214 ÖZEL JETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul Havalimanı'nın Genel Havacılık Terminali'nde de UEFA Şampiyonlar Ligi Finali organizasyonu sürecinde yoğunluk yaşandı. 7 Haziran tarihinden itibaren toplamda 214 özel jetin iniş kalkış yaptığı terminalde başarılı bir operasyona ev sahipliği yapıldı. Şu ana kadar 152 özel jetin İGA İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldığı vurgulandı.

9 Haziran 2023 Cuma günü ise 226 bin 813 yolcu ve toplam bin 594 uçuşa ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'nda daha önce 23 Nisan 2023 tarihinde elde ettiği günlük bin 548 uçuş rekorunu geride bıraktı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • 111 10 ay önce Şikayet Et
    Senin mizah anlayışın ancak bu kadar basıyor!
    Cevapla
  • B gz 10 ay önce Şikayet Et
    Niye yapıldı istanbul hava limanı uçak inmeyen yere hava limanı yapılırmı israf israf
    Cevapla
  • KARADERELİ 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin yorumunuzu bayağı beğenen var. Bu yoğunluüu Atatütk hava limanı karşılayabilir mi? Siz onun cevabını verin.
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 10 ay önce Şikayet Et
    O angutlar hep avrupanın gönüllü tasmalısı
    Cevapla
  • Tuzla 10 ay önce Şikayet Et
    Ataturk havalimani maximum 1453 ucusu 4 eylul 2016 da yapti ama bes saatlik rotorlar oldu benden bu kadar dedi Istanbul havalimanina daha dort pist eklenecek insaati suruyor Su an yari kapasite bile degil
    Cevapla
  • Tuzla 10 ay önce Şikayet Et
    Istanbul havalimani sahilinde dev AVM Disneyland Ve tarihi yarimadanin replikasi yapilabilir yap islet kira ver devret seklinde hatta las Vegas gibide yapilabilir ayda bir milyar senede 12 milyar dolar kira getirir nasil olsa pasaport ile girilen bolge Turk ailesi korunur vede karadeniz tuna ege mavi turlari buradan baslangici yapabilir liman cruvazier tur merkezi olarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle