Tüm zamanların rekoru kırıldı! 'Şampiyonlar Ligi' etkisi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı'nın dün 1594 iniş-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı bildirildi.

GİRİŞ 10.06.2023 23:45 GÜNCELLEME 11.06.2023 10:12
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle, İGA Istanbul Airport'un dün 1594 iniş-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk taşıyıcılarımız, Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenledikleri ek tarifeli ve charter seferler ile söz konusu trafikte önemli bir yer tuttu."

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN YOLCU TAŞINDI
 

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla uçaklarla gelen Inter ve Manchester City taraftarları İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu.

Final maçı sebebiyle her iki takımın dünyanın farklı ülkelerinden taraftarları İstanbul'a geldi.

Taraftarların tarifeli seferlerle gelişleri devam ederken, İtalya ve İngiltere'den kalkan tarifesiz çok sayıda uçak İstanbul Havalimanı'na indi.

Çok sayıda özel jet de dünden bugüne UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla İstanbul Havalimanı'na dünyanın farklı ülkelerinden yolcu taşıdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Temizlik iscisi 10 ay önce Şikayet Et
    Valla billa taksimde temizlik görevlisiyim adamlar özellikle ingiliz yahu bos kutu kagit gözleriyle kutu ariyor. Tezgahtar ingilizce biliyor sordum geldigi sehirde cöpu yere atarsan 50£ ceza yaziyorlar. Adamlar kimseye bulasmadi sehrimize faydasi oldu. Bu sehir daha cok yabanciyi hak ediyor. Adam 200 tl bahsis verdi sasirdim
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul havaalanını yaptırmayın diye tepki en hara zihniyeti nerdesiniz dışardan gelen uçakları nerenize indirecektiniz
    Cevapla
  • Hikmet 10 ay önce Şikayet Et
    2001 de ulaşıma açılan Sabih Gökşen ve yolcu taşımacılığa kapatılan Atatürk Havalimanı na heycan yapmadan indirecektin. Mübarekler!..
    Cevapla
  • Battal 10 ay önce Şikayet Et
    Geri görüşlü çağdaşlar anlamaz.
    Cevapla
  • Mert 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir trafiği yönetebilecek cok az sayıda ülke bulunur.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Çok daha fazla devlet başkanları ve ünlüler gelmeliydi özellikle avrupadan kemdileri bilir
    Cevapla
  • Hakan çömlekçi 10 ay önce Şikayet Et
    Tuh tühhhBu hava alani ,maket heykeli,inen ucaklarda,maket maket
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle