Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Milyonlar merakla bekliyordu

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak.

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Milyonlar merakla bekliyordu
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Milyonlar merakla bekliyordu
GİRİŞ 09.06.2023 19:43 GÜNCELLEME 09.06.2023 19:43
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran'da başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.



ŞU ANDA ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bağkurluların piriminin 7200 düşürülmesi ne oldu unutuldu sanırim herhalde bu yıl bitirilir
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    BAĞIRA BAĞIRA zam yapmaya kalkıyorsunuz, SİZ YAPANA KADAR Patronlar ürettiklerini KATMERLİ ZAM yapıp, DAHA FAZLA KÂR YAPIYOR.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Adil olalım memur maaşı 12 den 22 bin tl olacaksa. Asgari ücretinde minimum 15 bin tl olması lazım çünkü bizler ve ailelerimiz hayvan değil bizde insanız akp son kez güvendik güvenmek istedik inşallah adil olur
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    En az 17 bin olmalı bursa ilçelerde bile kiralar en kötüsü 6 bin den başlıyor
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    simdi benzinlikte calisan işçinin kamudakinden ne farki var, hatta cok daha fazla çalışıyorlar, kamuda ki isciler sinavla mi girdi de 4 kat maas aliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle