Maaş zamları için Memur-Sen'den kritik görüşme

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Açıklamada, en düşük memur maaşının 22 bin TL olmasına ilişkin konuşulanlar aktarıldı.

GİRİŞ 08.06.2023 12:34 GÜNCELLEME 08.06.2023 12:45
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Memur-Sen heyeti ziyarette Işıkhan'a görevinde başarı diledi.

Ziyarette, memur maaşlarına temmuzda yapılması beklenen zam ile ağustosta gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ele alındı.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 22 BİN LİRA" GÜNDEMİ

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ziyaretteki konuşmasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel arasında çalışma barışının sarsıldığını ve ücret dengesinin bozulduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seçim dönemi öncesinde bu durum gündeme gelmiş ve en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceği ve emekli kamu görevlilerine de yansıyacağı belirtilmiştir. Düzenlemenin, hangi maaş kalemlerine, unvanlara hangi oranda yansıyacağı ve yüzdelik mi yoksa seyyanen mi olacağına ilişkin bir çalışma tarafımızla ve kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Dolayısıyla bu hassasiyet gözetilerek düzenlemenin başka mağduriyetlere yol açmaması için yetkili konfederasyonla ortak çalışma yapılmalıdır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verileceğini ve Meclisin ilk işlerinden birisinin bu olacağını açıkladığını hatırlatan Yalçın, bu düzenlemenin zamana yayılmaması ve sosyal maliyet oluşmadan tamamlanmasının kamu görevlilerince memnuniyetle karşılanacağını bildirdi.

Yalçın, uzun süredir dile getirdikleri mülakatın kaldırılması konusundaki adımdan memnuniyet duyduklarını belirterek, kamu istihdamında kariyer ve liyakati destekleyecek, verimliliği ve kalitesini artıracak, performansı yükseltecek Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının periyodik olarak en fazla 3 yılda bir gerçekleştirilmesi talebini dile getirdi.

Ziyarette Memur-Sen heyeti, Kamu Personeli Danışma Kurulunun da bir süredir toplanmadığını hatırlatarak, bu toplantıların kanunda belirtildiği gibi yılda 2 kez yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini aktardı.

Heyet ayrıca Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmesi ve sendikal örgütlenmenin kapsamının genişletilmesi talebini de iletti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 107
  • Halil 10 ay önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge geciktirilmeden verilmeli
    Cevapla
  • emre 10 ay önce Şikayet Et
    Ali bey işçinin ikramiye yol yemek ücretini de istiyoruz. 1 günlük yemek ücreti 94 lira oldu memur sefer tasıyla geliyor. Artık harekete geçme zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Türkiyeli 10 ay önce Şikayet Et
    Allah gözünüzü doyursun alın alın versinler doymazlar sizi.
    Cevapla
  • alemin 10 ay önce Şikayet Et
    İşe başladığımda öğretmen 1000 TL maaş alıyordu, doktor 2500 TL, şimdi makas açılmasın diyen andavallara göre bugün öğretmen 13000 TL alıyorsa doktor da 14500 TL almalı, hiç mi kafanız basmıyor anlamıyorum, ayrıca maaş 22000 TL'yi bulacak dendi yani çalışmayan eş yardımı-çocuk yardımı-kira yardımı(ki bunlar çoğu memura yok!) dahil 22000 TL olacak, net maaş eklentisiz yine 16000 civarı!
    Cevapla
  • Fatihhan 10 ay önce Şikayet Et
    Meclise gelmeyen yasanın taslağını sen hazırlıyormuş gibi konuşmuşsun. Eş ve çocuk yardımı senin hesabına göre 6000 lira. Sen de Bay Bay gibi hesap uzmanısın belliki.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Zam vermeyin. Çünkü gereği kalmadı. Dolar fırlardı ve istenen zam oranları komik miktarlara dönüştü.
    Cevapla
  • Ezilen Memur 10 ay önce Şikayet Et
    Valla memur-sen den hiçbir ümidim yok, Otur deyince oturacak kalk denildiğinde kalkacak yöneticileri var. Dirayetli adam gibi adam yönetici göremiyorum. Memur sen herşeyden memnun. Artık bu sendikanın ismi değişmeli , yeni adı MEMNUN-SEN olmalı , Nasıl?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle