TPAO'dan petrol açıklaması! 32 yıldır böylesi görülmedi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, son yapılan petrol keşifleriyle 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesine ulaşıldığını söyledi.

GİRİŞ 07.06.2023 11:57 GÜNCELLEME 07.06.2023 12:01
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin doğal gaz ve petrol aramaları aralıksız devam ederken mevcut keşiflerdeki üretim oranı da yükselmeye devam ediyor.

Türkiye'nin araç, gereç, insan kaynağı açısından enerji alanındaki eşsiz yükselişi üretime yansıyor.

Karadeniz'de bulunan ve ulusal sisteme bağlanan doğal gaz sayesinde Mayıs ayında tüm aboneler doğal gaz ücreti ödemezken bundan sonraki süreçte de 12 ay boyunca 25 metreküplük doğal gaz hanelere ücretsiz verilecek.

Gabar'daki dev petrol keşfi de ülke ekonomisine ve cari açığa büyük fayda sağlayacak.

32 YILIN ZİRVESİ

Türkiye Petrolleri, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 32 yılın en yüksek günlük petrol üretimi yapıldığını belirtti.

TPAO "Yeni keşiflerimizle birlikte son 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesini aştık! 70 bin 76 varil petrol eşdeğeri / gün. Enerjide Bağımsız Türkiye yolunda 90 bin vpe/g olan 2023 yıl sonu hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" açıklamasını yaptı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Vatan sever 10 ay önce Şikayet Et
    1990 senesinde şevki Yılmaz güneydoğu Anadolu bölgesinin deniz seviyesinden nekadar yüksek olduğunu belirtmiş ve bu bölgenin petrolün üzerinde yüzdüğünü söylemişti bu vatansız ermenilerin neden o bölgeyi istediklerini ve asıl amacın İsrail topraklarına katıl amacını belirtmişti bu siyonistler nasıl 50 yıl planı yapıyorlarsa vatan sever üst akıl aksakallı larda onların planlarını yıkmak
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 10 ay önce Şikayet Et
    Günlük 3milyon varil/gün üretim yapabiliriz daha fazlasını da üretim yapacağımız REZERVLER çok miktarda mevcuttur. Aramasını iyi bilelim.
    Cevapla
  • Ata gurkan 10 ay önce Şikayet Et
    Hergun yeni keşif her gün yeni rezerveler bulunuyor. Amma. Hergunde zam zam zam neden acaba dolar demesin kimse turkiyede üretilen her şey Türk lirasına üretiliyor
    Cevapla
  • Muhsin 10 ay önce Şikayet Et
    Emredersin
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 10 ay önce Şikayet Et
    Günlük 3000 varil/gün üretim yapabiliriz daha fazlasını da üretim yapacağımız REZERVLER çok miktarda mevcuttur. Aramasını iyi bilelim.
    Cevapla
  • Tamer Danacı 10 ay önce Şikayet Et
    70.076 demişler siz 3.000 diyorsunuz
    Cevapla
  • Yunus 10 ay önce Şikayet Et
    Artık şu akaryakıt fiyatlarını da yükaeltmeyin bari, indirimden vazgeçtik.
    Cevapla
  • Bilal 10 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar rabbimize yalvaralim herşey onun emrinde bize günlük 1 milyon varil petrol çikartmamizi nasip etsin diye.Bizlere iyi ýöneticiler göndersin diye.Bu bir dua hükmündedir.Amin
    Cevapla
  • Yavuz Özmen 10 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle