Dövizde tarihi zirve: Altın, dolar ve euro neden çıktı? Uzmanlar açıkladı

Dolar, euro ve altın bir anda yükseldi. 7 Haziran'da altın, dolar ve euro, TL karşısında günü yüzde 7'in üzerinde değer kazanarak kapattı.

GİRİŞ 07.06.2023 10:20 GÜNCELLEME 15.06.2023 09:21
Bu Habere 585 Yorum Yapılmış

Seçimlerin ardından piyasalardaki hareketlilik de arttı. Dolar, euro ve altın, 7 Haziran'da sert bir yükseliş gösterdi. Altın, dolar ve euro, TL karşısında yüzde 7'den fazla değer kazandı. Dolar 23 lirayı, euro 25 TL'yi, gram altın ise 1.400'ü aştı.

Saat 17.00 itibariyle; dolar 23,30'la, euro 25'le, gram altın ise 1.450 TL'yle günü kapattı.

Dolar dünü (6 Haziran) 21,61'de; euro ise 23,14'te kapamıştı.

İşte doları yükselten iki neden! Dikkat çeken gram altın ve borsa mesajı...İşte doları yükselten iki neden! Dikkat çeken gram altın ve borsa mesajı.

PİYASAYLA BANKALAR ARASINDAKİ KUR FARKI KAPANIYOR

Analistler, özellikle de seçim döneminde, serbest piyasa ve bankalararası piyasa arasında kurlarda farklılık yaşandığını ve şu anda kurlarda yaşanan yükselişin bu makasın kapanmasıyla ilgili olduğunu belirtti. Seçimden önce bu fark 2 TL'ye kadar çıkmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 585
  • Merdivenciadam 10 ay önce Şikayet Et
    Velveleci davranışlar paramızın değer kaybına uğramasına sebep oluyor.
    Cevapla
  • Çal bağlamayı 10 ay önce Şikayet Et
    Çıkmışsın yenilmişsin çıkmışsın yenilmişsin haydaaaaaa Tokat ı yediniz ne güzel oldu. Reis Allah ın adamı
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe yabancıların Türk gayrimenkulleri satın alması kolaylaşıyor. Vatan toprağı, yabancıların gözünde ucuzlaşıyor. YABANCILARA TOPRAK SATIŞI KALDIRILSIN.
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Zorlaştırmaya gerek yok birader direkt yasaklasınlar Kanada gibi. Ülkemiz de çok ciddi bir barınma sorunu var ve bu yabancıya satışlar fiyatları uçuruyor. Kanada bu yüzden yasakladı zaten. Kendi ülkemizde yabancıya kiracı olacağız bu gidişle. Adamlara üstüne üstelik kimlik bile veriyorlar. Niye ev alan kimlikte alıyor ? Türk vatandaşlığı gelir kapısı olamaz. Burası Norveç değil
    Cevapla
  • ali hacıhasanoğlu 10 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru.Yabancılara ev satın alma da kiralam ada ucuz.Hiç olmazsa satış durdurulmdlı ya da devlet yabancıdan yüksek vergi alarak zorlaştırılmalı.
    Cevapla
  • Kime ne 10 ay önce Şikayet Et
    21000 tl si olan 1000 euro aliyordu bankadan Simdi ise 25000.tl.ödeyecek.yani girdimi 4000 tl eksiye vatandasin parasi 4000 tl eridimi 1000 euro dövizi olanda 4000 tl kazandimi Dövizi olan kazandi türklirasi olan kaybetti Peki emeklinin parasida ortalama 2000 -3000tl.deyer kaybetti Ne oldu bir secim yaptik Bir secim yaptik diye vatandas niye magdur oldu DEVLETN BU ISE BIR SON DEM LAZIM
    Cevapla
  • Hasan Dr. 10 ay önce Şikayet Et
    Hükümet artık mazeret ıretmesin derhal döviz kurlarını sabitlemek suretiyle döviz kazığından kurtlulmamız lazımdır. Artık laga luga yok.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ahmet ne anlatıyorsun sen? Üretimi de mi biz planlayacağız? Sen seçimde hükümet seçmeyi, ibadet sanmaya devam et. Hesabı da bizden sor. Olur ben üretir her şeyi çözerim. Ekonomi bakanlığı da süs olsun diye dursun. Hayatlarında hiç bir şeyin sorumluluğunu almış hatalarını kabul etmişler mi sakın sorma onlara olur mu?
    Cevapla
  • ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    üretirsek buna gerek kalmaz. USD ile alınan malları üretmek bunu engeller. Yoksa istediğin kadar sabitle ihracat nasıl yapılacak onu da düşünün bakalım. Enflasyon ile at başı USD nin artması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle