ABD'li bakandan dünyaya sert mesaj: En iyiyi açıkladı
ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, küresel ticaret için çıtayı koydu: “En iyi ihtimalle yüzde 10 gümrük tarifesi uygulanacak.” Yeni anlaşmalar yolda, ama pazarlık şansı sınırlı!

ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, CNBC’ye verdiği özel röportajda, önümüzdeki bir ay içinde onlarca yeni ticaret anlaşmasının imzalanacağını açıkladı. Ancak Lutnick, çoğu ülkeye uygulanan yüzde 10’luk gümrük tarifesinin büyük olasılıkla yürürlükte kalacağını söyledi.
“YÜZDE 10 ORANI KALACAK”
Washington’un ticaret diplomasisinde yeni bir döneme girdiğini belirten Lutnick, “Önümüzdeki bir ay içinde düzinelerce anlaşma yapacağız” dedi. Ticaret Bakanı, özellikle gümrük vergilerine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, “Bence bu kalacak” diyerek, temel tarife oranı olan yüzde 10’un istisnasız devam edeceğini vurguladı.
DENGELİ TİCARET YAPAN ÜLKELERE AYRICALIK YOK
Lutnick, ABD ile dengeli ticaret yapan ülkeler için yüzde 10 seviyesinin korunabileceğini ifade ederken, ticaret açığı veren ülkelerin daha yüksek tarifelerle karşılaşabileceği uyarısında bulundu. “Eğer bir ülke gerçekten pazara erişim sağlamak istiyorsa ve adil, dengeli ticaret yapmak istiyorsa, ulaşabileceği en iyi seviye yüzde 10 olur” açıklamasında bulundu.
ÇİN İLE GERGİNLİK AZALTILACAK
Ticaret Bakanı, röportajında Çin ile ilişkilerin geleceğine de değindi. ABD ile Çin arasında karşılıklı tarifeleri azaltma yönünde bir irade olduğunu belirten Lutnick, “Gerginliği azaltmak, oranları düşürmek istiyoruz. Sonrasında büyük bir anlaşma için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. Lutnick'e göre, nihai hedef iki ülke arasında büyük çaplı ve kalıcı bir ticaret anlaşması imzalamak.
-
İso 3 saat önce Şikayet EtTİNERCİ TRAMPET , Tiner. Hery. Tiner. DEMEYİ. SZALTIMIBeğen