Kasaplar Federasyonu'ndan kurbanlık fiyatlarını şişirecek açıklama!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı'nın, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklama endişe uyandırdı. Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söyledi.

GİRİŞ 04.06.2023 11:22 GÜNCELLEME 05.06.2023 12:13
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, Türkiye'deki küçükbaş ve büyükbaş varlığı ve fiyatları merak konusu oldu. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda 1 milyona yakın büyükbaş, 22 milyon civarı da küçükbaş hayvan satışı gerçekleşti.

2023 yılı kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan oranını değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hayvan sayısının yeterli düzeyde olduğunu belirtti. Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş, 64 milyon küçükbaş hayvan olduğunu belirten Yardımcı, et fiyatlarına dikkati çekti. Fiyatların normal olduğunu da belirten Başkan Yardımcı, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu söyledi. Yardımcı, “Fiyatlar biraz geçen seneyi aratıyor. Yem ve besicilik maliyetlerinden dolayı fiyatlar arttı, ancak anormal değil. Geçen sene ete hiç zam olmadı. Daha yeni yüzde 100 zam geldi. Piyasada canlı küçükbaş 140-160 TL arası, büyükbaş 150-160 TL arasında" dedi.

Osman Yardımcı, kilogram fiyatlarının yanı sıra vatandaşın cebinden kurbanlık almak için çıkacak asgari rakamı da açıkladı. Kurban pazarlarının yakın zamanda kurulmaya başlayacağını belirten Yardımcı, “Koç almaya kalksanız en kötü şartta 7-8 bin TL, büyükbaşın hisse fiyatı ise asgari olarak 12-15 bin TL arasında değişiyor. Büyükbaş kurbanlıkların 7 hisse olduğu düşünüldüğünde bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı bu yıl asgari 84 bin TL olacak" diye konuştu.

Et fiyatlarının piyasa koşullarına göre normal olduğunu, Kurban Bayramı öncesinde yapılan spekülasyonlara vatandaşın inanmaması gerektiğini kaydeden Osman Yardımcı, aile işletmelerinin desteklenmesiyle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Avrupa'da aile işletmelerinin desteklendiğini kaydeden Yardımcı, bu yöntemin en hızlı şekilde hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: DHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • ismail 10 ay önce Şikayet Et
    Finans mahkemeleri şartki spkilatif sözler cezasız kalmasın
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    Kurban Bayramı ikramiyeleri Ramazan bayramından farklı miktar olması gerekir.Hükümetimiz Memur,işçi ve emeklisinin kurban alımında katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.Bu yıl için 5 bin TL ikramiye verilmesi uygundur.
    Cevapla
  • Antepli 10 ay önce Şikayet Et
    Adamlar keyfi zam yapıyor. Dur diyen yok
    Cevapla
  • yistif - Rize 10 ay önce Şikayet Et
    Bu fiyatlara kim nasıl keser bende merak ediyorum. Farz değil zaten kurban kesmek. Gücü olanın yerine getirmesi ve hali vakti yerinde olmayanlara dağıtması, eşi dostu ile yemesi ve evine ayırması gereken bir ibadet. Rabbim herkese layıkıyla bütün ibadetlerini yerine getirmeyi nasip eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bu fiyata çok kişi bağış yapar ben şimdiye kadar keserdim kendim bu sene bağış yaparım her halde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle